Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Detva prišla o svoju víťaznú šnúru: Trápia ju zranenia opôr a tresty za zlé striedania

DETVA - Hokejisti HC 07 WPC Koliba Detva ťahali skvelú šnúru piatich výhier po sebe. Tú v nedeľu preťali hráči Slovana Bratislava, ktorí pod Poľanou zvíťazili 4:2.
Zdroj: 32574
Zdieľajte:

Úvodné minúty však patrili Detvanom, ktorí mali viac z hry a súpera vedeli zatlačiť v jeho pásme. Potom ale prišla prvá chyba a prečíslenie dvoch proti jednému potrestal Žiga Pance. Zakrátko tečoval strelu Michala Sersena od modrej čiary český útočník Jindřich Abdul: "Prvých desať minút bolo celkom vyrovnaných, potom sme si nechali dať dva góly po hrubých individuálnych chybách," hodnotil hlavný tréner Josef Turek.

Prečítajte si aj

VIDEO Petr Čech má za sebou skvelý hokejový debut: Vychytal víťazstvo svojho tímu a stal sa MVP stretnutia

Po zmene strán síce dokázal narodeninový oslávenec Rastislav Gašpar znížiť, avšak vzápätí prišli zbytočné domáce vylúčenia a Slovan po ďalších góloch Abdula a Ziga išiel už do trojgólového náskoku: "Vrátili sme sa do zápasu gólom na 2:1, mali sme šancu aj vyrovnať, ale z protiútoku dali gól nám na 3:1. To bol zlom, potom gól na 4:1. S tak kvalitným súperom bolo strašne ťažké ešte niečo robiť s zápasom," tvrdí Turek.

V závere už len na konečných 2:4 z domáceho pohľadu znížil Peter Šišovský, takže päťzápasová séria výhier v podaní Detvy skončila: "Každá séria raz skončí. Prekvapili sme v Košiciach, ale verili sme si aj na Slovan. Chceli sme to síce natiahnuť, no súper vyložil presilovky, my nie. V hre 5 na 5 to od nás nebolo zlé. Slovan však lepšie zvládol tie presilovky. Ako som tu, tak hráme dobrý hokej. Svetlé momenty síce máme, no sú tam aj hluché miesta," uvedomuje si Šišovský.

Prečítajte si aj

Prečo Vandas skončil v Slovane? Prezradil dôvod

Obrovským problémom Detvy sú nepodarené striedanie. V dueli so Slovanom za to dostali dva dvojminútové tresty, oba prišli počas prebiehajúcej presilovky tímu spod Poľany: "Robíme strašné chyby, často hráme šiesti, čo je naozaj veľmi zlé. Neviem čím to je. Možno, že daný hráč nedosleduje hráča, ktorého má striedať. Vidí, že je dva metre od mantinelu a vtedy skočí na ľad. Situácia sa môže vyvinúť inak, ten hráč na ľade napríklad musí ostať. Treba si to dosledovať a dotiahnuť striedanie do konca," zamýšľal sa Šišovský.

"Prvých desať minút sme boli lepší, na zápas sme sa tešili. Slovan je lákadlom pre každého, obzvlášť pre nás. Škoda, že sme nešli do vedenia, ale museli sme doťahovať náskok. Možno, že by to bolo celé iné. Doťahovať výsledok so Slovanom nie je sranda. Výkon nebol zlý, máme na čom stavať. Teraz nás čaká dôležitý zápas v Nových Zámkoch, navyše tam máme Vyšehradský pohár. Musíme rozložiť sily," uvedomuje si Peter Šišovský. Na utorkový zápas v poľských Katoviciach bude mužstvo cestovať šesť hodín autobusom: "To je poriadna štreka, nebude to žiadna sranda. Chceme však uspieť aj a tam, urobíme pre to maximum," doplnil.

Prečítajte si aj

V Extralige bodovalo deväť Slovákov, videli sme aj zaujímavý súboj našich brankárov

Detvu navyše sužujú zdravotné problémy. Chýbali dôležití útočníci Ladislav Ščurko aj Tomáš Klíma, pre chorobu vynechal duel Daniel Gachulinec a aby toho nebolo málo, tak sa zranili aj Zdeněk Král a Ján Sýkora. Zatiaľ čo prvý menovaný by mal v piatok hrať, tak najväčšia hviezda Detvy si poranila rameno a dĺžka absencie je nateraz otázna: "Zápas sme nevzdali, aj keď sme počas neho prišli o nejakých hráčov, boli tam zranenia," hovorí Josef Turek.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články