Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

MAC rozbil Liptákov, Zvolen vyhral v Michalovciach, Popradu stačil jediný gól, Slovan pretrhol detviansku šnúru

BUDAPEŠŤ - Hokejisti MAC Újbuda zvíťazili v nedeľňajšom stretnutí 12. kola Tipsport Ligy nad Liptovským Mikulášom vysoko 6:0.
Zdroj: 32484
Zdieľajte:

HC 07 WPC Koliba Detva - Slovan Bratislava 2:4 (0:2, 1:2, 1:0)

Góly: 26. Gašpar (Podešva), 58. Šišovský (Gašpar, Andersons) - 11. Pance (Viedenský, Matoušek), 13. Abdul (Sersen, Zigo), 31. Abdul (Zigo), 33. Zigo (Sersen). Rozhodovali: Orolin, Rencz – Soltész, Ordzovenský, vylúčení: 6:8 na 2 min, navyše Chovan a Gašpar /Detva/ 10 min za vrazenie na mantinel, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1153 divákov.

HC 07 WPC Koliba Detva: Petrík – Andersons, Chovan, Golian, Kuklev, Fekiač, Jendroľ, Pač, Král – Šišovský, Zuzin, Sýkora – Surový, Valent, Gašpar – Ľupták, Podešva, Žilka – Čenka, Čacho, Török

Slovan Bratislava: Brust – Sersen, Bačik, Meszároš, Štajnoch, Podlipnik, Šedivý, Jendek – Abdul, Zigo, Bondra – Pance, Viedenský, Žitný – Matoušek, Puliš, Kukumberg – Sloboda, Kytnár, Miklík

Domáci vstúpili do zápasu bez rešpektu, hráčov Slovana sa snažili napádať pri rozohrávke, z čoho pramenili ich prvé šance. Brankár Brust však niekoľkokrát podržal svojich spoluhráčov. V polovici 1. tretiny však Viedenský našiel prihrávkou Panceho a slovinský legionár strelil prvý gól v drese Slovana. O necelé dve minúty neskôr už viedli "belasí" o dva góly, presne namieril Abdul, keď jemne tečoval strelu kapitána Sersena.

V druhom dejstve už Slovan ukazoval kvalitu, no domácim sa podarilo znížiť po strele Gašpara. Potom však hostia udreli opäť. Najskôr pri prečíslení 2 na 1 umiestnil Abdul puk nad rameno Petríka a Slovan opäť viedol o dva góly. Domáci si potom nedali pozor na disciplínu a v presilovej hre uzavrel sumár druhej tretiny svojím deviatym gólom v sezóne Tomáš Zigo.

V tretej tretine mali šance obe mužstvá, najväčšiu Abdul, ktorý mohol zavŕšiť hetrik. Český útočník však trafil iba žŕdku. Slovan zápas s pribúdajúcimi minútami bezpečne kontroloval a hoci v závere ešte inkasoval z hokejky Šišovského, pripísal si piaty triumf v sérii. "Belasí" si vďaka nemu udržali druhé miesto v tabuľke o bod za Banskou Bystricou.

HK Dukla Ingema Michalovce - HKM Zvolen 2:5 (0:2, 1:2 1:1)

Góly: 28. Dalhuisen (Mesikämmen), 45. Linet (Safaralejev) - 1. Špirko (Švarný, Kelemen), 10. Halama (Drgoň, Mráz), 30. Kolenič (Betker, Marcinek), 35. Mráz, 44. Halama (Thompson). Rozhodovali: Valach, Snášel - Stanzel, Bogdaň, vylúčení: 13:15 na 2 min, navyše Trotter a Handlovský obaja 10 min za nešp. správanie, Maier (všetci Zvol.) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:2, oslabenia: 0:0, 3315 divákov.

HK Dukla Ingema Michalovce: Trenčan - Mesikämmen, Dalhuisen, Ventelä, Vorobjov, Kolba, Zekucia, Novický, Hančák - Mašlonka, Lalancette, Juusela - Giľák, Linet, Safaralejev - Hričina, Galamboš, Borov - Hamráček, Toma, Chalupa

HKM Zvolen: Tomek - Švarný, Lowney, Corrin, Betker, Maier, Drgoň, Fatul - Kelemen, Špirko, Mráz - Bonis, Trotter, McPherson - Thompson, M. Halama, Handlovský - Marcinek, Petráš, Kolenič - Chlepčok

Hostia mali ideálny štart do zápasu, keď už v 14. sekunde skóroval Špirko a najrýchlejším gólom prebiehajúcej sezóny poslal Zvolen do vedenia - 0:1. Domácich to však nezlomilo a aktívnou ofenzívnou hrou sa v prvej tretine snažili o vyrovnanie. Pribrzdili ich však oslabenia a Halama v 10. minúte dorážkou Drgoňovej strely upravil na 0:2. V 14. minúte neznížil domáci Giľák, ktorý v sľubnej šanci namieril nepresne.

Hostia napriek sľubnému náskoku nestratili na ofenzívnej aktivite a v 2. časti sa snažili aj o ďalšie góly. Michalovčania však v 28. minúte znížili, keď za chrbát zvolenského brankára Tomeka prešla strela Dalhuisena - 1:2. Už o dve minúty však Zvolenčania znovu viedli o dva góly, keď Kolenič uplatnil dôraz pred bránkoviskom - 1:3. Handlovského dve sľubné šance v polovici tretiny sa ešte gólom neskončili, no v 35. minúte Mráz prekvapil Trenčana a bolo už 1:4. Druhá tretina bola bohatá aj na vylúčenia, na ľade sa viackrát aj zaiskrilo.

O vylúčenia ani góly nebola núdza ani v tretej časti. Presilovka v 43. minúte priniesla gól Halamu na 5:1, keď zvolenský útočník zužitkoval nedôraz michalovskej obrany. Krátko na to Linet dorazil vlastnú strelu - 2:5. Hostia si v ďalšom priebehu tretej časti postrážili presvedčivý náskok a postarali sa o prvú domácu prehru nováčika.

MAC Újbuda - MHK 32 Liptovský Mikuláš 6:0 (1:0, 2:0, 3:0)

Góly: 11. Langkow (Orban, Bodó), 23. Sofron (Orban), 32. Terbócs (McNally, Langkow), 42. Strech (Sofron), 51. Klempa (McNally, Strech), 56. Strech (Bl. Orbán, Klempa). Rozhodovali: Müllner, Konc – Vyšný, Kacej, vylúčení: 3:2, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 370 divákov.

Prečítajte si aj

Trenčín vyhral na horúcom maďarskom ľade, Banská Bystrica porazila Nitru

MAC Újbuda: Bálisz – Pozsgai, Macaulay, McNally, Carlisle, Garát, Bl. Orbán, Bugar, Pápa – Br. Orbán, Langkow, Bodó – Klempa, Strech, Sofron – Nagy, Pitt, Terbócs – Schlekmann, Majoross, Szigeti

MHK 32 Liptovský Mikuláš: Bátory – Kurali, Petran, Nemec, Stehlík, Roman, Mezovský, Smutný, Droppa – Kriška, Lištiak, Vybíral – Macík, Uhrík, Sukeľ – Huna Ru., Huna Ró., Huna Ri. – Kalousek, Piatka, Oško

V prvej tretine mali domáci viac z hry, boli strelecky aktívnejší, vytvorili si aj dostatok šancí. Dokázali však premeniť len jednu z nich, keď v 10. minúte otvoril skóre strelou z pravej strany Chris Langkow.

V druhej tretine inkasovali Liptáci hneď v úvode z hokejky Sofrona, až tento gól ich prebudil a aj oni sa začali dostávať viac pred bránku súpera. Svoje šance však nevyužili a to ani v početnej výhode. Trest prišiel v podobe tretieho gólu domácich, úspešným strelcom bol Terbócs.

Prečítajte si aj

VIDEO TOP 5 veteránov NHL, ktorí stále majú čo ponúknuť, no ešte nemajú nový klub

O osude duelu rozhodli domáci definitívne v tretej tretine. V 42. minúte dal ich štvrtý gól Strech a piaty pridal Klempa v 51. minúte. Skóre uzavrel o päť minút neskôr opäť Strech. Liptáci si tak pripísali tretiu prehru za sebou, domáci sa naopak tešili z víťazstva po dvoch neúspešných výsledkoch.

HK Poprad - HC Mikron Nové Zámky 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Gól: 28. Vandas (Erving, Štrauch). Rozhodovali: Adamec, Juhász – Krajčík, Kis-Király, vylúčení: 4:7 na 2 min, navyše Kristín (Nové Zámky) 10 min za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1341 divákov:

Poprad: Vošvrda – Brejčák, Ulrych, Ťavoda, Magovac, Erving, Kramár, Česánek, Fabian – Štrauch, Mlynarovič, P. Svitana – Matis, Paukovček, Vandas – Takáč, Zagrapan, Leclerc – Kundrik, Matej Paločko

Nové Zámky: Kristín – Mikuš, Šmach, Ordzovenský, Hatala, Drtina, Hain, Dlugoš – Stupka, Urban, Pospíšil – Vešutkin, Bajtek, Jurík – Múčka, Šmída, Rogoň – Bečka, Ondrušek, Fábry

V popradskom drese sa proti Novým Zámkom predstavil navrátilec Michael Vandas, ktorého tréneri zaradili do druhého útoku vedľa Paukovčeka a Matisa. Prvá tretina veľa vzruchu na ľade nepriniesla, súvislých akcií so zakončením bolo ako šafránu. Hru oboch mužstiev "zdobilo" množstvo nepresností.

Rozháranú hru predvádzali hráči Popradu a hostí aj po návrate z prvej prestávky. Vykúpenie v podobe prvého gólu prišlo až v 28. minúte počas presilovej hry "kamzíkov". Erving udržal so šťastím útočné pásmo. Prihrávkou našiel Vandasa, ktorý sa z prvej nemýlil a Kristín lovil puk zo siete - 1:0. Peknou individuálnou akciou sa blysol Leclerc. Po jeho otočke si ale Kristín postrážil vzdialenejšiu žrď. V 36. minúte sa zranil domáci útočník Matis. Po faule Vešutkina kolenom sa porúčal predčasne do kabíny.

V úvode tretej dvadsaťminútovky mohol gólovú poistku pridať Takáč. Jeho zakončenie ale vykopával z bránkovej čiary hosťujúci hráč. Vzápätí sa do úniku predral Leclerc, ale koncovka mu nevyšla podľa predstáv. Hostia svoju šancu vycítili pri vylúčení Štraucha. Presilovku zahrali fantasticky, chýbala jej iba presná koncovka. V závere stretnutia zahodili vyložené šanca Zagrapan aj Takáč a tak sa popradská lavička v závere strachovala o výsledok. Hostia siahli po oddychovom čase aj hre bez brankára, vyrovnať však nedokázali.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články