Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 5 veteránov NHL, ktorí stále majú čo ponúknuť, no ešte nemajú nový klub

TORONTO - Sezóna 2019/20 začala v NHL v plnom prúde a obmedzení voľní hráči nakoniec stihli podpísať nové zmluvy. Bez práce ale ostáva ešte napríklad týchto päť skúsených veteránov, ktorí majú čo ponúknuť. Sú neobmedzení voľní hráči.
Zdroj: 16930
Zdieľajte:

Dion Phaneuf

Časy, kedy bol jedným z najlepších obrancov NHL sú dávno preč, avšak stále má čo ponúknuť. Hlavne svoje neoceniteľné skúsenosti. Miesto v treťom obrannom páre by si zastal. V ročníku 2018/19 však za LA Kings odohral 67 zápasov, v ktorých získal iba šesť kanadských bodov (1+5). Zaknihoval až 21 mínusových bodov v hodnotení +/-. Obe štatistiky sú najhoršie v jeho kariére. Kalifornský klub ho vyplatil zo zmluvy.

Prečítajte si aj

VIDEO Pánik vyrovnal negatívny rekord, horší vstup do sezóny ešte nikdy nemal

Andrew MacDonald

33-ročný kanadský bek zažil svoje najlepšie časy v drese NY Islanders. V sezóne 2013/14 bol vymenený do Philadelphie Flyers, kde mal nadviazať na svoje výkony, lenže to sa nepodarilo. Najlepšia sezóna v drese "letcov" mu priniesla len 21 bodov (6+15), v tej minulej nestrelil ani jeden gól, zaznamenal iba deväť asistencií, pričom odohral len 47 stretnutí. Pred začiatkom aktuálneho ročníka neuspel na skúške v Calgary Flames.

Brian Boyle

34-ročný center bol v minulej sezóne súčasťou dvoch tímov. Za New Jersey Devils odohral 47 duelov (19 bodov), následne bol vymenený do Nashvillu Predators, kde jeho zmluva vypršala a predĺžená nebola. Bývalý útočník Tampy Bay, NY Rangers či LA Kings je však momentálne najžiadanejším voľným hráčom a dá sa očakávať, že čoskoro podpíše zmluvu. Kde presne to bude ostáva otázne.

Prečítajte si aj

Prečo Vandas skončil v Slovane? Prezradil dôvod

Jason Pominville

Už 36-ročný krídelník sa v posledných dvoch sezónach dostal v drese Buffala Sabres nad 30 bodov, čo nie sú zlé čísla, no "šable" s ním spoluprácu nepredĺžili. Hovorilo sa o záujme Montrealu Canadiens, z tohto variantu nakoniec vzišlo. V minulosti hráč taktiež Minnesoty Wild stále nevie, ako to bude vyzerať s jeho budúcnosťou a aj keď by ešte mohol potiahnuť nejakú sezónu v NHL, nebude prekvapením ani to, ak ukončí kariéru, alebo ešte vyskúša Európu, kde pôsobil počas lock-outu. Za nemecký Adler Mannheim odohral sedem stretnutí, tri pridal na Spengler Cupe.

Thomas Vanek

Rakúsky útočník už len spomína na štyridsaťgólové sezóny z Buffala Sabres. Počas svojich prvých desiatich ročníkov v profilige sa vždy dostal nad 20 gólov, dokonca aj počas lock-outu. Z celkovo štrnástich sezón v NHL pritom iba trikrát neprekonal túto métu, naposledy aj v minulej sezóne za Detroit Red Wings, kedy strelil 16 zásahov. Najslávnejší hokejový Rakúšan poslednej generácie musí skresať svoje platové požiadavky a veriť, že mu niektorý z tímov NHL ešte ponúkne šancu. Možno poslednú, má už 35 rokov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články