Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

D´Agostini hviezdil pod Urpínom: Výhru si váži, môže nakopnúť tím k úspešnejším zajtrajškom

BANSKÁ BYSTRICA - Švajčiarsky tím HC Ambri Piotta v utorok večer porazil v rámci skupinovej fázy Ligy majstrov slovenského majstra HC ´05 iClinic Banská Bystrica. Dvomi gólmi sa blysol kanadský útočník so skúsenosťami z NHL - Matt D'Agostini.
Zdroj: 32509
Zdieľajte:

Ako by si zhodnotil zápas?

"Odohrali sme dobrý zápas, od začiatku sme boli pripravení. Napriek výhre sme ale zahodili niekoľko šancí, ich brankár podal dobrý výkon. Musím ho pochváliť."

Stále ste v hre o postup. Je to jasný cieľ v poslednom zápase skupiny?

"Samozrejme. Náš tím má veľkú šancu postúpiť v tejto prestížnej súťaži. Sústredíme sa na ďalší zápas proti Banskej Bystrici. Berieme ho rovnako vážne ako každý iný duel."

Prečítajte si aj

VIDEO Český brankár po výhre v Bystrici otvorene skritizoval Ligu majstrov, nemá ani chuť po hokeji

Osobne si strelil dva góly. Si spokojnejší o to viac?

"Je super, že sa mi to podarilo, vždy takéto niečo poteší. Po nejakom čase mám späť svoju sebadôveru, momentálne sa mi hrá dobre a verím si. Celý tím však hral dobre, dodržiavali sme herný plán. Musíme to preniesť aj do ďalšieho stretnutia."

Dominic Zwerger strelil krásny gól. Ako si ho videl?

"Je to typický Zwerger (smiech). Má hodvábne hladké ruky a je rýchly. To ukázal aj pri tom góle. Ušiel do šance a potom už vedel čo má robiť, krásne to zakončil."

Pozrite si aj

VIDEO Neuveriteľný moment: Banská Bystrica dostala takýto nádherný gól

V lige sa vám nedarí podľa predstáv. Môže vás táto výhra nakopnúť?

"Určite áno. Vždy, keď vyhráte, tak to ukazuje charakter a silu mužstva. Táto výhra je dôležitá. Máme tri body z ľadu súpera, čo tímu vždy pomôže."

Čo očakávaš o týždeň v zápase proti Banskej Bystrici?

"To isté čo v stretnutí na Slovensku. Budú hrať naplno, teraz určite nie sú spokojní s výsledkom. Bude to ďalšia bitka."

Prehodilo sa vám zloženie formácii. Aké to bolo?

"Hralo sa mi dobre, vždy je zábava hrať s novými spoluhráčmi v jednom útoku. Cítil som, že nám to išlo aj v hre piatich proti piatim, čo sa nám v posledných zápasoch nedarilo."

Ako ste zvládali cestovanie na zápas do Banskej Bystrice?

"Bola to o dosť dlhšia cesta ako keď hráme švajčiarsku súťaž, ale prišli sme s dostatočným predstihom a mali sme čas si po príchode plnohodnotne oddýchnuť a zregenerovať. Vnímal som to ako bežný ligový zápas."

Prečítajte si aj

Na Slovan sa nikdy neurazil, aj keď mu dlhoval peniaze: Plastino verí, že klub sa raz vráti do KHL
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články