Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prehra s Košicami má byť pre majstra budíčkom, Šoltés ľutoval prestrelenú prázdnu bránku

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejisti HC ´05 iClinic Banská Bystrica prehrali proti Košiciam prvý zápas od 21.03.2018, kedy v play-off podľahli tomuto súperovi 2:3 po predĺžení. V minulom ročníku ale z piatich duelov vyhrali všetky.
Zdroj: 32361
Zdieľajte:

V piatok si prvú prehru na úkor "oceliarov" pripísal tréner Dan Ceman, ktorý je pri mužstve od štartu predošlého ročníka: "Prvá tretina bola z našej strany ešte ako tak v poriadku, ale v druhej sme upustili od toho, čo sme chceli hrať. Nehrali sme ju dostatočne fyzicky, doslova sme ju vypustili. Až v tretej tretine sme sa do našej hry dostali, no bolo to neskoro. Možno to bolo aj tým, že po víťazstve v Lige majstrov s Mníchovom sme si mysleli, že sme lepší než v skutočnosti sme. V druhej tretine nás však Košice predčili vo všetkých činnostiach, aj v chcení, čo je pre nás sklamaním. Verím, že táto prehra bude pre tím budíčkom a začneme hrať lepšie," jasne konštatoval kanadský kouč.

Prečítajte si aj

Košice konečne zlomili banskobystrické prekliatie, tretie tretiny však nie sú dobré

Zápas ale pre "baranov" začal dobre, skóre otvoril už v štvrtej minúte Dávid Šoltés. Potom však prišli tri góly Košičanov: "Boli na nás dobre pripravení, celý čas lepšie korčuľovali. Z našej strany to nebolo vôbec dobré. Neboli sme tam, kde sme mali byť. Akoby sme boli stále o krok pomalší. Je to škoda, musíme sa z tohto zápasu poučiť," tvrdí bývalý hráč práve Košíc.

V posledných minútach mal na hokejke vyrovnanie spomínaný Šoltés, netrafil prázdnu bránku: "Bol som na tento zápas namotivovaný, chcel som vyhrať, ale súper hral lepšie než my. V závere zápasu som mohol vyrovnať, mal som tam šancu, no puk mi odskočil, prestrelil som bránku, ani neviem, čo mám na to povedať," ťažko hľadal slová mladý krídelník.

Prečítajte si aj

Domov sa veľmi tešil, po zranení v prvom striedaní však musí ísť na operáciu

Jasné príčiny prehry poznal i autor druhého domáceho gólu Tomáš Hrnka: "Hlavnou príčinou bolo, že sme nezachytili v podstate ani prvú a hlavne druhú tretinu, v nej sme hrali ozaj zle. Nevedeli sme sa dostať do našej typickej hry. Obe dvadsaťminútovky sme odohrali zle a potom v tej tretej tretine sme to už nestihli dobehnúť a vyrovnať," dodal robustný útočník.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články