Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Košice konečne zlomili banskobystrické prekliatie, tretie tretiny však nie sú dobré

BANSKÁ BYSTRICA - V minulej sezóne nevyhrali Košice nad Banskou Bystricou počas základnej časti ani raz, naposledy sa "oceliari" tešili proti súperovi spod Urpína ešte 21.03.2018 vo štvrťfinále play-off pri víťazstve 3:2 po predĺžení. Aj to ale malo horkú príchuť, keďže nakoniec postúpili "barani".
Zdroj: 32360
Zdieľajte:

V piatok však bolo všetko inak. HC Košice si konečne mohli naplno užiť pocit z výhry proti trojnásobnému majstrovi: "Odohrali sme kvalitný zápas. Myslím si, že začíname nadväzovať na prípravu, ktorá bola dobrá," hovorí autor víťazného zásahu Branislav Rapáč, ten sa presadil v 38. minúte. Skóre stretnutia však otváral domáci Dávid Šoltés, no Košičania otočili na 1:3.

Prečítajte si aj

Prehra s Košicami má byť pre majstra budíčkom, Šoltés ľutoval prestrelenú prázdnu bránku

"Mali sme pomalší začiatok, hrali sme hneď v troch, no po inkasovanom góle sme sa z toho nejako vymotali a hrali sme potom dobrý hokej," myslí si hlavný tréner Peter Draisaitl. Ten nebol spokojný s poslednou periódou, kedy Banskobystričania znížili a mohli aj vyrovnať: "Posledné tretiny nám však nevychádzajú. Už v treťom zápase sme do tretej časti išli s dvojgólovým náskokom a znovu sme sa dostali do problémov," uvedomuje si.

"Zbytočne sme spravili na konci stretnutia fauly, ktoré vrátili domácich do zápasu. Verili sme však v naše schopnosti, pozitívne sme mysleli, mali hlavy hore. Prišli sme do Banskej Bystrice vyhrať, nemali sme žiadnu porazeneckú náladu," tvrdí Rapáč.

Prečítajte si aj

Domov sa veľmi tešil, po zranení v prvom striedaní však musí ísť na operáciu

"Bol to dôležitý, ťažký zápas. Vedeli sme, že to tu nebude jednoduché. Myslím si, že sa hral dobrý hokej z oboch strán, hralo sa hore – dole a diváci si prišli na svoje. My sme radi za tri body, pretože v závere hrala Bystrica v šiestich proti štyrom a vytvorila si tam šance. Mali sme aj šťastie, ale myslím si, že sme si víťazstvo zaslúžili. Boli sme o niečo lepší," rozprával Michal Chovan, autor dvoch asistencií.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovýsvet.sk

Diskusia

Podobné články