Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Banská Bystrica po skvelom výkone porazili finalistu Ligy majstrov

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejisti HC '05 iClinic Banská Bystrica vybojovali prvé víťazstvo v tejto sezóne Ligy majstrov.
Zdroj: 30541
Zdieľajte:

Vo štvrtkovom dueli zdolali na domácom ľade vlaňajšieho finalistu súťaže EHC Red Bull Mníchov 3:2 po samostatných nájazdoch a do tabuľky G-skupiny si pripísali prvé dva body. Rozhodujúci nájazd premenil v piatej sérii Marek Bartánus. Napriek výhre nad nemeckým klubom už trojnásobný slovenský šampión nemôže postúpiť do vyraďovacej fázy, svoje účinkovanie v skupine zakončí sobotňajším domácim duelom s BK Färjestad (14.15).

Prečítajte si aj

Réway má oficiálne nový klub pre sezónu 2019/20, zahrá si po boku legendy svetového hokeja

G-skupina Ligy majstrov 2019/2020:

HC '05 iClinic Banská Bystrica – EHC Red Bull Mníchov 3:2 sn (2:2, 0:0, 0:0 – 0:0, 1:0)

Góly: 1. Marek Slovák (Jääskeläinen), 9. Kabáč (Gabor), rozh. nájazd Bartánus – 5. Mauer (Voakes), 7. Gogulla. Rozhodovali: Jarets (Biel.), P. Stano – Synek, D. Konc ml. (všetci SR), vylúčení: 6:1, presilovky a oslabenia: 0:0, 1536 divákov.

Banská Bystrica: Beskorowany – Southorn, Mihálik, Martinelli, Biro, Ďatelinka, Nemčík, Räsänen – Jääskeläinen, Hickmott, Šoltés – Lamper, Marek Slovák, Hrnka – T. Varga, Tamáši, Bartánus – Róth, Gabor, Kabáč

Mníchov: Reich – D. Boyle, Aulie, Parlett, Bodnarchuk, Zitterbart, Abeltshauser, Quaas – Ehliz, Hager, Gogulla – Kastner, Voakes, Mauer – Schütz, M. Christensen, Peterka – C. Bourque, D. Roy, Parkes – Daubner

Slovenskému majstrovi sa vydaril vstup do zápasu. Ujal sa vedenia už v 38. sekunde po peknej akcii trojice domácich hráčov, Reicha v bránke prestrelil Marek Slovák. Bystrickí hokejisti boli pri chuti, nemeckého brankára následne preverili Tamáši a Šoltés. V 5. minúte však dostal veľa priestoru na opačnej strane Mauer a využil toho účinnou strelou z ľavého kruhu – 1:1. O dve minúty neskôr vyrobil chybu v obrannom pásme pri mantineli Lamper a tentoraz z toho ťažil Gogulla, ktorý pred Beskorowanym nezaváhal – 1:2. Bohatú desaťminútovku na góly zavŕšil presným zásahom na 2:2 domáci Kabáč, ťažil z nedorozumenia zadákov hostí a z medzikružia bez prípravy vypálil presne. Do prestávky už diváci žiadny ďalší gól nevideli, pretože sa na strane Mníchova nedokázali presadiť Peterka a Voakes a za bystrický tím neuspel dvakrát príklepom Marek Slovák. Hráči spod Urpína ustáli aj dvojminútovú presilovku súpera.

Prečítajte si aj

Slovákovi tlieskal celý banskobystrický štadión, sociálne siete nečíta: Keby som to robil, tak už nehrám hokej

V strednom dejstve boli sprvu aktívnejší Mníchovčania. Viac sa tlačili pred domácu bránku a vytvorili si aj dve dobré príležitosti. Christensen sa nepresadil zoči – voči brankárovi Banskej Bystrice a zblízka neskóroval ani Roy. Do vedenia mohli ísť aj domáci. Po chybe Hagera sa predral pred Reicha Lamper, no tiesnený nedokázal efektívne zakončiť. V 30. minúte to skúšal ešte jeho spoluhráč Jääskeläinen, mieril však vedľa. Nemecký tím mal potom výhodu druhej presilovky v zápase a počas nej mali šance spred bránkoviska Parkes a Kastner. Puk za Beskorowanyho nedostali a ten sa už v hre 5 proti 5 zaskvel ďalším skvelým zákrokom pri tutovke Parletta. V závere mali hostia tlak i presilovku, no "barani" to ustáli.

Tretia tretina začala minútovou početnou výhodou Mníchova 5 proti 3, ktorú slovenský majster ubránil a zvládol aj hru v štvorici, keďže gól súpera neplatil pre postavenie jedného z jeho hráčov v bránkovisku. Neskôr ešte úradoval Beskorowany po koncovke Hagera pri ľavej žŕdke. Vzápätí znovu išiel na trestnú lavicu bystrický hokejista, konkrétne Hrnka, no v oslabení sa dostal do úniku Lamper a keďže bol faulovaný, nasledovalo trestné strieľanie. Realizoval ho neúspešne Hickmott. Vicemajster Ligy majstrov pokračujúcu presilovku nevyužil a nedokázal sa presadiť ani po nej, pretože Parkesa vo vyloženej šance vychytal Beskorowany. Na opačnej strane mal tutovku Bartánus. Ten už posielal puk do prázdnej bránky, no v poslednej chvíli ho uchmatol "zázračne" lapačkou na ľade ležiaci Reich. Potom mali prvú presilovku v stretnutí aj Banskobystričania, ale nezahrali ju dobre, keď poriadne neohrozili súperovho brankára. Už v pätici mohli udrieť hostia, ak by zužitkoval najprv v 56. minúte sólový únik Gogulla a o dve minúty na to ešte čistejší Bourque. Proti bol výborný brankár HC '05.

Duel teda dospel do predĺženia, v ktorom hrali oba tímy v trojici a väčší priestor na ľade viac sedel domácim, no veľké šance Jääskeläinen a Šoltésa zostali nevyužité. Rozhodlo sa až v samostatných nájazdoch, víťazný gól dal v piatej sérii blafákom Bartánus.

Zdieľajte:
Pridal: Matej Kubove
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články