Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Mníchov ako jediný v CHL ešte nedostal gól, Ceman: Napriek zraneniam môžeme vyhrať

BANSKÁ BYSTRICA - Hokejisti HC ´05 iClinic Banská Bystrica nevstúpili do Ligy majstrov ideálne. Predstavili sa však na ľade silných súperov. Färjestad aj EHC Mníchov boli nad sily zverencov Dana Cemana.
Zdroj: 32108
Zdieľajte:

Kanadský kouč verí, že doma môže byť všetko inak. Z úvodných dvoch duelov si berie celý tím cenné skúsenosti a poznatky: "Färjestad bol pre nás veľmi silný súper. Hráči boli rýchli a nesmierne kreatívni. Začali sme zle, dostali sme gól. Potom sme však aj my ukázali, že vieme hrať hokej. Proti Mníchovu to pre nás bol lepší zápas, aj keď súper bol silný. Taktiež u nás sa budú hráči Mníchova cítiť dobre, keďže máme užšie klzisko a v ich tíme je niekoľko hráčov zo Severnej Ameriky. My sme však doma silní. Potrebujeme ale strieľať góly, v dvoch zápasoch sme dali len jeden, čo je málo," hovorí Ceman pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

VIDEO Banskobystričania doplatili na vylúčenia, Ceman však bol s výkonom spokojný

Banskobystričania mali na ľade švédskeho a nemeckého súpera najväčší nedostatok v disciplíne. Celkovo inkasovali až štrnásť dvojminútových trestov. Úspešnosť ubránených oslabení je len 66,67%. Horšie je na tom iba Belfast Giants: "Nesmierne dôležité bude, aby sme sa vyhli vylúčeniam. V Mníchove sme mali osem vylúčených hráčov. Ukázali sme však, že v hre piatich proti piatim so súperom vieme držať krok. Vylúčenia nám však uberajú sily," uvedomuje si kanadský kouč.

Ten mníchovského súpera porovnáva so švajčiarskym Luganom, s ktorým sa "barani" stretli v CHL pred rokom. Na ľade protivníka po dobrom výkone prehrali, doma tím z juhu alpskej krajiny porazili: "Môžeme vyhrať a chceme to ukázať. Je to podobné ako pred rokom proti Luganu. Nanešťastie máme štyroch alebo piatich hráčov mimo pre zranenia," prezrádza Ceman. K dispozícii podľa všetkého nebudú Ján Brejčák, Miloš Bubela, Adam Žiak a Mário Lunter. Do zostavy by sa však mohol vrátiť Jordan Hickmott. V hre je aj štart Alexa Tamášiho, ktorý nedohral duel v Mníchove.

Prečítajte si aj

V Pardubiciach to neklaplo, na Banskú Bystricu myslel Bubela už dlhšie

Hrať opäť bude trojica z Bratislavy Capitals: "Marek Slovák, Tibor Varga a Ryan Martinelli budú hrať. Pôvodne sme počítali aj s Karolom Slobodom, ten je však zranený," doplnil Dan Ceman pre náš portál.

Nemecký EHC Mníchov ako jediný tím v CHL počas prvých dvoch zápasov ešte nedostal gól. Okrem Banskej Bystrice porazil 3:0 aj švajčiarsky tím HC Ambri-Piotta. Vicemajster DEL-ky patrí medzi štyri mužstvá, ktoré ešte v oslabení neinkasovali. Jeho hráči priemerne využijú každú piatu presilovku. Najproduktívnejším mužom tímu je Chris Bourque (0+3), najlepším strelcom zas Trevor Parkes (2+0). V mužstve sa nachádza napríklad aj bývalá hviezda NHL Derek Roy.

Najbližší program Banskej Bystrice v CHL:

5.9.2019 o 17:00 (štvrtok) HC ´05 iClinic Banská Bystrica - EHC Mníchov

7.9.2019 o 14:15 (sobota) HC ´05 iClinic Banská Bystrica - Färjestad BK

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články