Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kapitánske céčko je česť, nahradiť starého lídra bude náročné

DETVA - Jozef Sládok po sezóne 2018/19 opustil HC 07 WPC Koliba Detva. Minulosezónne prekvapenie súťaže tak potrebovalo nového kapitána. Kabína sa zhodla, je ním Martin Chovan.
Zdroj: 32271
Zdieľajte:

33-ročný Bratislavčan v uplynulom ročníku vykonával pozíciu asistenta kapitána a taktiež sa dostal do národného tímu, kde odohral osem stretnutí. Voľba preto vyznieva logicky: "Znamená to pre mňa veľa a je pre mňa česť, že si ma chalani zvolili kapitánom. Nebude ľahké nahradiť Joža Sládka, ktorý bol lídrom v kabíne. Mám však vek na to, aby som to vedel zvládnuť. Budem sa snažiť chalanov viesť k dobrým výsledkom," hovorí Martin Chovan pre náš portál.

Prečítajte si aj

Neuveriteľný gól nemá názov: Je to proste gól, smeje sa Sýkora. Chovan chválil presilovky a oslabenia

Detva má v príprave nabitý program. Jeden zápas strieda ďalší. Za niečo cez dve týždne odohrali zverenci trénera Josefa Tureka už deväť stretnutí. Naposledy nestačili doma na Slovan: "Snažil som sa viac korčuľovať, aby som nabral kondíciu na sezónu. Keďže som Bratislavčan, tak to bolo zaujímavé, no extra som to nevnímal, nakoľko som proti Slovanu odohral niekoľko zápasov ešte predtým ako odišiel do KHL," tvrdí Chovan.

Proti tímu z hlavného mesta išlo o výborný hokej z oboch strán: "Už sa blíži liga, takže sa to začínalo podobať ligovým zápasom. Bolo to vyrovnané. Prvá tretina bola v náš prospech, druhá v prospech Slovana a tretia bola vyrovnaná. Rozhodoval jeden gól. Škoda, že ho dal Slovan. Vyhrali sme aspoň na doplnkové nájazdy. Prehra mrzí, no je to príprava. Niečo nám to ukázalo. Z chýb sa chceme poučiť. V lige to nebude iné. Väčšina zápasov bude tesných. My máme dobré mužstvo a keď popracujeme na individuálnych chybách, tak môžeme vyhrávať," zhodnotil skúsený bek.

Prečítajte si aj

Žiar nad Hronom získal bývalého reprezentanta do 18 rokov

Chovan bol spokojný s presilovkami a oslabeniami: "Presilovky boli dobré. Podľa mňa sa ešte zlepšia, pretože počas zápasu bolo vonku veľmi teplo a ľad nebol ideálny. Museli sme si dávať pozor, puk skákal, a tak nám to trvalo dlhšie. Oslabenia boli tiež dobré, no určite na tom zapracujeme," povedal nám po vyrovnanom stretnutí.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články