Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Obdobie skúšania sa skončilo, Slovan bude jasným favoritom

POPRAD - Košičanom sa nepodarilo napodobniť úspech z turnaja v Pardubiciach, kedy získali prvenstvo. V Poprade obsadili bronzové miesto so ziskom pohára. Doterajší priebeh prípravy hodnotil manažér tímu Jan Šťastný.
Zdroj: 32266
Zdieľajte:

Pardubice vám priniesli prvenstvo, Poprad nie. Mrzí to?

"Pred prípravou sme si povedali, že ideme do každého zápasu vyhrať. Aj keď je to príprava, pracujeme naplno. V poslednom stretnutí sme dali priestor širšiemu okruhu mladších hráčov. Takisto sa skončilo obdobie skúšania. Teší nás, že sme získali tretie miesto, ale v tejto chvíli nie je pre nás prioritou vyhrávať turnaje."

Na druhej strane ste v priebehu pár dní priniesli do vitríny ďalší pohár. Košice už teda v predstihu ukazujú, že budú aj v lige bojovať o najvyššie priečky?

"Je to príjemné, keď sa zúčastnite dvoch dobrých podujatí a niečo si odnesiete domov. Letné obdobie ale berieme ako možnosť čo najlepšie zladiť hru mužstva."

Hneď po Memoriáli Zbyňka Kusého ste medzi seba zobrali mladého obrancu Martina Bučka. Nachádza sa pred podpisom zmluvy?

"Na tohto hráča som dostal tip ešte začiatkom augusta. Následne som mal príležitosť vidieť ho v akcii. Veľa som komunikoval s trénerom SR 20 Róbertom Petrovickým a patrí do kádra, ktorý by chcel zabojovať o majstrovstvá sveta na Slovensku. Nechceme myslieť len na seba, ale aj na slovenský hokej. Martin si svoju pozíciu zastal veľmi dobre. V Pardubiciach nemajú aktuálne pre neho miesto, preto je u nás. Keď sa nevyskytnú neočakávané veci, tak ostáva v Košiciach celú sezónu, keďže sme si už viacmenej tľapli."

Prečítajte si aj

VIDEO Jeden kamzík už odišiel

Nastanú pohyby smerom von?

"Máme nejakých dvadsaťpäť hráčov. Momentálne sme už ako keby v cieli a budeme riešiť striedavé štarty. Samozrejme, nie všetci môžu hrať, no chceme, aby mali zápasovú prax. Možnosti sú a začneme sa im venovať."

Môžete prezradiť, kam by mohli niektorí hokejisti odísť?

"Rozprával som sa s trénerom a manažérom Spišskej Novej Vsi Richardom Rapáčom. Existuje šanca úzkej spolupráce. Spoločne sme sedeli a musím povedať, že mám z neho výborný pocit. Pokiaľ bude platiť to, čo sme si povedali, sme pripravení mu pomôcť."

Fanúšikovia často volajú po doplnení obrany skúseným jednotlivcom. Dočkajú sa?

"Výborne sa javia Jurij Repe, Patrik Koch či Tomáš Slovák, ktorý je veľmi skúsený. Akurát Čížek by sa mal viac vo svojej roli posunúť, ako v posledných rokoch. Cieľom mojej filozofie bolo, aby sa káder trochu omladil. Každopádne, počkáme si na to, ako sa vyvinie úvod sezóny, prípadne, kto by ešte prichádzal do úvahy."

Prečítajte si aj

VIDEO Košice vyškolili Poprad a obsadili bronzovú priečku

Nový ročník rozbehnete vo veľkom štýle. V Steel aréne sa po siedmich rokoch predstaví Slovan. Čo na to hovoríte?

"Súpera som osobne nevidel. Mal som chalanov, ktorí robia skautov a boli na zápasoch v Hradci Králové. Poskytli mi skvelé referencie. Slovan bude jednoznačným favoritom. Myslím si, že pán Bakoš už v minulosti ukázal, čo v ňom je a aké má skúsenosti. Rešpekt voči Slovanu je, ale zároveň sa tešíme na súboj."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články