Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Marek Slovák si oblečie dres HC ´05 iClinic Banská Bystrica, spoločne s ním prichádzajú ďalší dvaja hráči

BANSKÁ BYSTRICA - Úradujúci slovenský majster HC ´05 iClinic Banská Bystrica vstúpi štvrtkovým zápasom na ľade švédskeho Färjestadu do Ligy majstrov v ročníku 2019/20.
Zdroj: 31478
Zdieľajte:

Na súpiske tímu Dana Cemana sa nachádza aj trojica posíl z Bratislavy Capitals, ktorá prišla výlučne na stretnutia CHL. Zadné rady vystužil Ryan Martinelli, ofenzíve zas budú pomáhať Marek Slovák s Tiborom Vargom. Všetci hokejisti prichádzajú vďaka spolupráci spomínaných tímov.

Prečítajte si aj

Herne aj ľudsky si sadol s Marekom Slovákom: Selleck ľutoval, že zmeškal zápas proti Banskej Bystrici

Fanúšikovia Banskej Bystrice však nie sú nadšení príchodom Mareka Slováka, ktorý dlhé roky obliekal dres Nitry a pod Urpínom nie je obľúbeným hráčom. Neraz sa stalo, že z banskobystrických tribún sa ozývali zborové hanlivé slová k skúsenému centrovi. Väčšina priaznivcov si 30-ročného hokejistu napriek nesporným hokejovým kvalitám nevie predstaviť v drese s "baranom" na hrudi.

"Dovolím si tvrdiť, že ide o pekné spestrenie prípravy. Zápasy sú fakt na vysokej úrovni, je radosť hrať v Lige majstrov. Som rád, že ma zavolali a že si znovu zahrám v tejto súťaži. Vo Švédsku nás čaká nepríjemný súper, všetci vieme o ich kvalitách. Bude to hlavne o korčuľovaní, musíme zachytiť úvod stretnutia. Proti Mníchovu očakávam viac severoamerický štýl hokeja, majú v zostave niekoľko hráčov z Kanady a USA. Budeme sa musieť vyrovnať s agresívnejším štýlom hokeja," povedal Slovák pre oficiálnu stránku klubu.

Prečítajte si aj

Austrálska liga spoznala zloženie play-off: O titul zabojujú Slováci aj niekoľkí Kanaďania s minulosťou v Tipsport lige

Kanadský bek Ryan Martinelli prišiel do Bratislavy Capitals z britskej EIHL, kde bol súčasťou Sheffieldu Steelers a Belfastu Giants. V minulosti si zahral aj EBEL-ku, taliansku, nórsku či druhé nemeckú súťaž. Trojicu uzatvára 34-ročný krídelník Tibor Varga. Ten uplynulé dva ročníky strávil v Dukle Trenčín.

Zdieľajte:
Zdroje informácií: hc05.sk, hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články