Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Herne aj ľudsky si sadol s Marekom Slovákom: Selleck ľutoval, že zmeškal zápas proti Banskej Bystrici

BRATISLAVA - Kanadský útočník Eric Selleck sa v minulej sezóne tešil z majstrovského titulu v drese HC ´05 iClinic Banská Bystrica, v novej chce vyhrať 1. ligu. Túto možnosť mu ponúka nabitý tím Bratislavy Capitals.
Zdroj: 29878
Zdieľajte:

Skúsený útočník, ktorý má na konte aj tri štarty v NHL, sa pre tím z hlavného mesta rozhodol z viacerých dôvodov: "Počul som skvelé veci o novom tíme, taktiež prichádzam do pekného mesta, ktoré je väčšie ako Banská Bystrica a je blízko letiska. Pre moju rodinu to je iba dobré. Toto boli rozhodujúce faktory môjho príchodu do Bratislavy," hovorí Selleck v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Do Banskej Bystrice prichádza americký center

Slovensko pre neho síce nebola jediná možnosť, no nakoniec sa rozhodol ostať: "Bol som otvorený tomu, aby som ostal na Slovensku. V Banskej Bystrici som prežil fantastické momenty, ale bol čas posunúť sa ďalej. Teším sa na novú sezónu," pokračuje v rozprávaní. Aj v ročníku 2019/20 chce vyhrať ligu: "Cieľom je každého mužstva je vyhrávať. My máme veľa dobrých hráčov, v tíme je veľký potenciál, čiže verím, že náš cieľ naplníme," tvrdí.

V Bratislave sa môže spoľahnúť na pomoc známych tvárí z Banskej Bystrice: "Michal Hudec hovorí po anglicky, čo je iba bonus. Taktiež je tu napríklad Karol Sloboda, ktorý bol tiež v Banskej Bystrici," usmieva sa Selleck. Trochu ľutuje, že prípravný duel s "baranmi" zmeškal: "Zmeškal som to, čo určite trochu ľutujem. Hralo sa však v skorý dátum. Svojmu bývalému klubu prajem to najlepšie."

Prečítajte si aj

VIDEO V Košiciach sa tri roky robil hokej zle, noví hráči to prišli zmeniť a nasýtiť náročného fanúšika

Existuje šanca, že Selleck sa do Banskej Bystrice pozrie na stretnutia Ligy majstrov. Z Bratislavy Capitals by tím Dana Cemana mal posilniť Karol Sloboda a medzi fanúšikmi sa hovorí aj o menách ako Marek Slovák, Tibor Varga či práve "Selly", ktorý ale upokojuje vášne: "V Bratislave som sa len v stredu nasťahoval do bytu, od môjho príchodu som býval v hoteli. Musím si ešte zvyknúť na nové prostredie. Nie som si istý, či budem hrať CHL. Uvidíme," konštatuje.

Rola v novom tíme pre Sellecka nie je ničím, na čo by si musel zvykať: "Je to niečo podobné ako v Banskej Bystrici. Som v prvej formácii a hrávam presilovky. Snažím sa pracovať pre tím v defenzíve aj ofenzíve," prezrádza. Jeho centrom je Marek Slovák. Pod Urpínom nie práve obľúbený hráč: "Hovorili sme o vzájomných zápasoch a celej tej rivalite Bystrice a Nitry, dosť sme sa aj nasmiali. Marek je však výborný chalan a skvelý hokejista, taký playmaker. Hrá sa mi s ním veľmi dobre," dodal dobre naladený Erick Selleck v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Do Banskej Bystrice sa vracia slovenský reprezentant zo ZOH 2018
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články