Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Do Banskej Bystrice prichádza americký center

BANSKÁ BYSTRICA - Novou posilou HC ´05 iClinic Banská Bystrica je dvadsaťdeväťročný Mitch Wahl, ktorý strávil uplynulé dve sezóny v nadnárodnej EBEL lige. Podpísal ročný kontrakt.
Zdroj: 30541
Zdieľajte:

"Príchod nového centra bol po predčasnom konci McMurtryho prioritou športového manažéra Júliusa Kovala aj trénera Cemana. V príprave musel zaskakovať na pozícii centra Gilbert Gabor, pri zranení Tomáša Hrnku dokonca aj Jordan Hickmott," informuje oficiálna stránka klubu hc05.sk.

Prečítajte si aj

Do Banskej Bystrice sa vracia slovenský reprezentant zo ZOH 2018

Wahl v minulosti hrával nižšiu švédsku súťaž Allsvenskan, krátko pôsobil aj v najvyššej fínskej súťaži v tíme Ilves Tampere, ale najviac sa mu darilo v EBEL lige v Innsbrucku a Klagenfurte. Práve s Klagenfurtom sa mu podarilo počas minulej sezóny vybojovať titul. Celkovo získal v EBEL-ke 109 bodov v 125 zápasoch.

Rodáka zo Seal Beach v Kalifornii si v roku 2008 vybrali na drafte do NHL zástupcovia Floridy Panthers, v najprestížnejšej lige sveta však nikdy svoju šancu nedostal. Pred odchodom do Európy strávil väčšinu času v ECHL a AHL. Dokáže zahrať aj na pravom krídle.

Prečítajte si aj

VIDEO Dukla Trenčín hlási kanadskú posilu do ofenzívy
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hc05.sk

Diskusia

Podobné články