Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO V Košiciach sa tri roky robil hokej zle, noví hráči to prišli zmeniť a nasýtiť náročného fanúšika

POPRAD - Hokejisti HC Košice po turnaji v Pardubiciach, aj v Poprade začali výhrou. Miškovec porazili výsledkom 4:2. Ako prvý otváral skóre útočník Branislav Rapáč, ktorý prišiel na východ republiky z Nitry.
Zdroj: 32246
Zdieľajte:

72. ročník Tatranského pohára začal pre Košice výborne. Aký bol duel z vášho pohľadu?

"Stále je ideálne, rozbehnúť prípravu výhrami. Zatiaľ sa nám to darí, aj keď výkon proti Miškovcu mal ďaleko od spokojnosti. Maďari hrali iný hokej, ako tomu bolo v Pardubiciach. Vybalili na nás agresívnejší štýl. Musíme si však na to zvyknúť, pretože ich máme v lige. Taktiež treba zapracovať na našich vylúčeniach, ktorých nie je málo. Ak natrafíme na kvalitnejšie tímy, bude veľký problém uspieť."

Stratu náskoku o štyri góly pripisujete spomenutým vylúčeniam?

"Celý zápas bol veľmi rozkúskovaný. Poviem úprimne, že mi bolo ľúto chlapcov z poslednej formácie, pretože si svoju prácu odviedli na maximum. V dôsledku neplynulej hry sa málo dostávali na ľad. Nachádzame sa v príprave a všetci si chceme zahrať do sýtosti. Na prvom mieste musí byť disciplína, lebo o nej je dnešný hokej. Presilovky a oslabenia rozhodujú zápasy."

Prečítajte si aj

Skalica neustála kanonádu v tretej tretine, Martin sa natrápil, Trnava šokovala Považie

Pozdáva sa vám zloženie útokov?

"Mená ešte nikdy nič nevyhrali. Všetko záleží od toho, ako budeme dodržiavať herný systém. Myslím si, že to má hlavu i pätu. Preferujeme moderný hokej, ktorý mi vyhovuje, ale takisto musí baviť všetkých prítomných. Je to len v našich rukách, aby sme sa ho držali a verili mu. Máme veľmi skúseného trénera, ktorý je nositeľom moderných prvkov. Som rád, že som v posledných rokoch hral pod trénermi, ktorí ordinujú kvalitné štýly. Či to bolo v Nitre, alebo teraz v Košiciach."

Rezervy možno ešte vykazuje defenzíva. Ľahko inkasujete góly. Myslíte si to tiež?

"Nebudem hodnotiť spoluhráčov. V obrane sú mladí a perspektívni chalani. Napríklad Koch. Je síce mladý, ale už sa radí medzi lídrov, keďže bol na šampionáte. Z niektorých som veľmi prekvapený a popravde, nepoznal som ich ani po mene."

Môžu ísť východniari tento rok ďaleko?

"Hokej sa každý rok mení. To, čo platilo pred desiatimi, neplatí dnes. Tréner Draisaitl je moderný kouč, ktorý drží krok s vývojom aj trendom."

Súčasný herný štýl sa dá označiť za novú košickú tvár?

"Nie je to ani o novej tvári. Všetci hráme spolu, tvoríme, napádame a bránime. Nepoznám hráča, ktorý by len stál na čiare a odhadzoval puky. Taký "hnusný" hokej nikam nevedie."

Prečítajte si aj

Košice odštartovali Tatranský pohár víťazstvom, obeťou bol Miškovec

Fanúšikovia Košíc sú hladní po úspechu. Tri roky boli svedkami veľkého sklamania. Nadišiel správny čas zmeniť to?

"Samozrejme, všetci, čo sme v mužstve, si pred týmto faktom nezatvárame oči. Nemám rád alibistické reči, ale niečo sa robilo zle, keďže sa tri roky Košice neposunuli. Nech mi nikto nehovorí, že to tak nebolo. Klub má stále svoje meno, svoju históriu. Prišli sme do tímu, aby sme to zmenili a máme k tomu vytvorené fantastické podmienky. Najdôležitejšie je, aby ľudia chodili na hokej. Divák si cestu na štadión nájde, ak vložíme do hry srdce a všetko, čo k tomu patrí."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články