Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rekordér NHL Combine, najnenávidenejší hráč ligy či majiteľ vlastnej hokejovej školy - aj to je Jesse Gabrielle

NITRA - Najčerstvejšia posila HK Nitra Jesse Gabrielle je hokejistom s veľmi zaujímavou minulosťou aj súčasnosťou. 22-ročný krídelník aktuálne pôsobí v austrálskom CBR Brave, kde chce získať titul a potom niečo podobné zopakovať aj na Slovensku.
Zdroj: 32030
Zdieľajte:

Rodák z Moosominu poskytol pre náš portál exkluzívny rozhovor, v ktorom bola reč o Slovensku, našej ligy, očakávaniach alebo o Austrálii. Prinášame vám aj druhý diel zameraný na zaujímavosti z jeho hokejového života.

Prečítajte si aj

Do Austrálie by mal ísť hrať každý, je to tam úžasné, hovorí Gabrielle. Najskôr vyhrá titul s Brave, potom v Nitre

Gabrielle pred príchodom na seniorskú úroveň nastupoval v juniorskej súťaži WHL. Posledný ročník odohral za Prince George Cougars: "V rovnakom tíme hral aj Zdeno Chára. V ročníku 2015/16 som sa stal najmladším hráčom histórie mužstva, ktorý nastrieľal v jednej sezóny štyridsať gólov," hovorí mladík, ktorý bol vo WHL trikrát vyhlásený najobľúbenejším hráčom svojho tímu a taktiež najnenávidenejším hokejistom sezóny podľa kapitánov a trénerov ostatných klubov.

Do NHL bol draftovaný v roku 2015 zo štvrtého kola Bostonom Bruins. Ešte predtým sa zúčastnil tradičných testov NHL Combine: "Z celkovo jedenástich disciplín som skončil v prvej desiatke až v piatich. Tri z toho boli prvé miesta a všetkými tromi som vytvoril rekordy NHL Combine," prezrádza pre hokejovysvet.sk.

Gabrielleho si taktiež vybrali aj na drafte do KHL. V roku 2014 sa o to postaral chorvátsky Medveščak Záhreb: "V tom drafte si tímy vybrali len šesť Kanaďanov. Medveščak okrem mňa draftoval aj Connora McDavida," pokračuje.

Prečítajte si aj

VIDEO Hughes nechcel prosiť kapitána, história NHL si pamätá len trinásť takých ako on

Úvod jeho seniorskej kapitoly poznačili zdravotné problémy: "Začiatok kariéry výrazne ovplyvnili zranenia. Rozdiely v názoroch ako ich zvládnuť viedli k vzájomnému ukončeniu spolupráce s Bostonom Bruins. Neboli sme na rovnakej vlne, takže som chcel z organizácie odísť a ísť inde," hovorí Gabrielle.

Okrem kariéry hokejového hráča si otvoril aj vlastný podnik: "Tiež prevádzkujem vlastnú hokejovú školu (www.jghockeyschool.com) a som certifikovaný osobný tréner a kouč klientov online," dodal Jesse Gabrielle v exkluzívnom rozhovore pre náš portál.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články