Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Na tvrdenia Šťastného nevie odpovedať, k Slovanu sa dostal ako slepé kura k zrnu

BRATISLAVA - Dva roky existoval na východe, aj keď obe sezóny neboli dobré. Rozhodol sa pokračovať, no okolnosti to zariadili inak. Útočník Šimon Petráš ešte minulý týždeň bol v Košiciach, dnes je v kádri Slovana Bratislava.
Zdroj: 32227
Zdieľajte:

Petráš svojimi výkonmi na seba upozornil v sezóne 2016/17, keď obliekal dres Skalice v prvej lige, ktorá bola v tom čase nováčikom. Hneď po sezóne sa hlásil v kabíne HC Košice. V metropole východu vydržal dva roky. Pokojne mohol aj tretí, keďže mal platný kontrakt, ale nastal zvrat. "Košice mi dali šancu zahrať si Tipsport ligu po boku hráčov ako Laco Nagy a ďalší. Bolo to pekné obdobie, na ktoré budem spomínať," uviedol v rozhovore pre hokejovysvet.sk Šimon Petráš.

Prečítajte si aj

VIDEO Nahnevaný Ručkay: Dostali sme pokuty, lebo sme neboli spôsobilí na Tipsport ligu

Začiatkom augusta východniari na oficiálnej stránke informovali, že šatňu opustili dvaja hráči. K Petrášovi sa pridal aj Roman Žitný. Rodáci z hlavného mesta údajne porušili kultúru, ktorá sa v Košiciach buduje. "Absolvoval som celú letnú prípravu. Zároveň som aj premýšľal nad tým, žeby som potreboval dostať priestor už na začiatku sezóny. Do mužstva prišli nové posily, a tak som požiadal klub o ukončenie kontraktu. Na druhej strane úplne rešpektujem podpísaných hráčov, pretože je to ambiciózny tím a bolo jasné, že treba zmenu po troch nevydarených rokoch," vysvetľuje nečakaný koniec v tíme "oceliarov".

Prečítajte si aj

VIDEO Objav roka 2016 má problém nájsť si mecenáša

Generálny manažér Jan Šťastný pre stránku Košíc povedal, že Žitný s Petrášom okrem porušenia spomínanej kultúry zvolil zvláštnu cestu na to, aby sa "vymanili" zo služieb osemnásobného slovenského majstra. 23-ročný útočník reagoval nasledovne: "Netuším, čo tým myslel, keďže sme spoločne s Romanom boli za ním a prebehla komunikácia. Takisto nemám potuchy o tom, o akej ceste hovoril. K tomuto sa neviem bližšie vyjadriť," tvrdí.

Prečítajte si aj

Rútil sa na domáceho brankára, ale štadión mu tlieskal a kričal jeho meno: Emócie nešlo potlačiť

Košice ešte len tento týždeň začali s prípravnými zápasmi, ktoré rozbehli na kvalitne obsadenom turnaji v Pardubiciach. Nikto ale nepočítal s tým, že zverenci Petra Draisaitla okamžite vystrelia na prvé miesto a budú sa tešiť z trofeje. Mrzí Petráša fakt, že sa nedočkal pekného začiatku sezóny? "Neberiem to v zmysle, že som sa nemohol pochváliť pohárom. Sledoval som priebeh turnaja. Ak by som ostal, možno by som odohral jeden duel, možno všetky. Každopádne, teraz je už zbytočné o tom hovoriť," dodáva Šimon Petráš.

Prečítajte si aj

VIDEO Doma naposledy sklamali, pod Tatry si idú urobiť meno

Otázkou najbližších dňoch, kam zamieriť. Ani nebolo potrebné čakať na záujemcov. Obaja hokejisti odišli domov. HC Slovan ich pozval na skúšku, na ktorej sa osvedčili. Pritom vôbec nebolo v pláne ísť k navrátilcovi do slovenskej ligy. "Nad Slovanom som vôbec neuvažoval, no teraz som tu. Rovnako tak ostávam doma a prišlo mi to vhod, lebo bol som mimo od šestnástich rokov. Aj rodina si zaslúži, aby som nejaký rok odohral pred jej zrakom," konštatuje šikovný "pravák", ktorý prišiel k angažmánu v Slovane prakticky ako slepé kura k zrnu.

Prečítajte si aj

Košice vyhrali skvele obsadený turnaj v Česku, dvojgólový Rosandič rozhodol o výhre Hradca

Nová sezóna Tipsport ligy sa začne skutočne vo veľkom štýle. Oficiálny termín prvého kola je 13. september, ale deň predtým sa po siedmich rokoch opráši tradičné slovenské derby. Košice doma hostia Slovan. Duel odvysiela aj RTVS. "Špecifickosť súboja bude veľká, keďže poznám takmer všetkých hráčov. Rozdiel bude v tom, že budem stáť na druhej strane barikády. Hokejový život je však taký," uzatvára pre hokejovysvet.sk Petráš.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články