Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rútil sa na domáceho brankára, ale štadión mu tlieskal a kričal jeho meno: Emócie nešlo potlačiť

MICHALOVCE - Dva roky srdnato bojoval na dolnom Zemplíne, aby priložil ruku k dielu a pomohol Michalovciam k historickému postupu. Vyšlo to. Skúsený 33-ročný útočník Erik Piatak ale nebude po čase opäť hrať Tipsport ligu. Prednosť dostala Erste Liga.
Zdroj: 32198
Zdieľajte:

"Bolo to ťažké rozhodnutie, no Michalovce mi v priebehu dvoch rokov prirástli k srdcu. Debrecín ale na mňa vyrukoval s ponukou, ktorá sa neodmieta," opisuje cestu zo Slovenska do Maďarska Erik Piatak.

Prečítajte si aj

VIDEO Ústretový krok zamestnancov Žiliny: Vzdali sa platu, aby klub mohol hrať!

Jeho nový zamestnávateľ zatiaľ v príprave veľa vody nenamútil. Vystúpenie s poradovým číslom štyri mu v Michalovciach nevyšlo. Predtým zlyhal vo všetkých troch súbojoch v rámci turnaja v Porube. "Do Česka sme cestovali asi po troch tréningoch na ľade. Všetci sme si zvykali na nové prostredie. Určite je dôležitý každý zápas aj v príprave. My sa ešte len rozbiehame, no máme mladých chalanov, ktorí bojujú. Klub funguje nanovo, máme dobré zázemie, len musíme pracovať naďalej," spomína na minulotýždňovú medzinárodnú konfrontáciu v českom meste.

Prečítajte si aj

VIDEO Levice angažovali americko-slovenského brankára z Popradu

Odchovanca Kežmarku tak čaká staronová výzva. S Erste Ligou prišiel do styku v sezóne 2015/16 a zhodou okolností obliekal ten istý dres, ako tomu bude aj teraz. O súťaži tak nemusel zbierať informácie, keďže ju pozná, ale..."Približne viem, aký hokej sa tam hrá, hoci sa liga stále mení. Dva kluby odišli. Liga bude mať svoju úroveň, keďže prišli hráči z viacerých kútov sveta. Ročník nebude jednoduchý, ale teším sa naň," pokračoval vo výklade pre hokejovysvet.sk urastený center, ktorému tréneri našli miesto v druhej formácii a na krídle má krajana Martina Ďalogu, ktorý pribudol z Detvy.

Prečítajte si aj

Trenčiansky rodák a dvojnásobný majster Kazachstanu dal hokeju zbohom

V utorok sa v rozhovore pre náš web obranca Michaloviec Martin Bdžoch vyslovil, že plánuje pred súbojom s Debrecínom podpichnúť bývalého spoluhráča. Zomlelo sa niečo? "Iba sme si podali ruky. Nič mi však nepovedal. Asi sa bál," so širokým úsmevom odpovedal Piatak. Fanúšikovia Dukly sa prezentovali krásnym gestom. V doplnkových nájazdoch pri exekúcii trestného strieľania skandovali meno svojho bývalého miláčika a vyzeralo to, ako keby bojoval za Zemplíčanov a nie súpera.

Prečítajte si aj

VIDEO "Kráľovské" mesto pokračuje v posilňovaní: Prišiel bývalý brankár Orange 20 a duo z Dubnice

Aby toho nebolo málo, publikum si ho doslova vypýtalo naspäť na plochu zo šatne po skončení duelu. "Zrejme som v Michalovciach zaznamenal dva úspešné roky. Ja som si tento okamih naplno vychutnal a bol to taký balzam na dušu. Emócie nešlo potlačiť. Budem na to dlho spomínať," pridal bodku za dialógom Erik Piatak, ktorý v drese "líšok" nazbieral úctyhodných 113 bodov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Ivan Harčár

Diskusia

Podobné články