Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Vynorili na mi krásne spomienky, najmä na majstrovskú sezónu

ZVOLEN - V druhom zápase Memoriálu Pavla Zábojníka zvíťazili hokejisti domáceho HKM Zvolen 5:1 v zápase s francúzskym mužstvom Scorpions de Mulhouse. Kapitánom hosťujúceho tímu je zvolenský odchovanec Milan Jurík.
Zdroj: 32206
Zdieľajte:

Výsledok zápasu hovorí jasne v prospech HKM Zvolen a kvalitu súpera uznal aj center prvej formácie Mulhousu. "Zvolen hral veľmi dobre, rýchlo a priamočiaro. My sme zo začiatku rýchlostne zaostávali a bolo to cítiť. V ďalšom priebehu zápasu sme sa už trošku v tej rýchlosti vyrovnali, ale stále to z našej strany nebolo ono. Musíme sa zlepšiť vo viacerých smeroch. Som rád, že hráme takéto ťažké zápasy. Posunie nás to vpred a do budúcnosti nám to veľa ukáže," hodnotil zápas Jurík.

Prečítajte si aj

VIDEO Doma naposledy sklamali, pod Tatry si idú urobiť meno

Pre Zvolenčana bol zápas proti jeho materskému klubu špeciálny. "Na tento zápas som sa veľmi tešil. Už pri príchode na štadión sa mi vynorili všetky krásne spomienky, najmä na majstrovskú sezónu. Bolo krásne opäť hrať na zvolenskom ľade a určite to pre mňa bolo niečo špeciálne. Aj napriek tomu, že sme prehrali, veľmi som si tento zápas užil," priblížil svoje pocity vysoký center.

Prečítajte si aj

Rútil sa na domáceho brankára, ale štadión mu tlieskal a kričal jeho meno: Emócie nešlo potlačiť

V priebehu dvoch dní si francúzsky celok vyskúšal, ako sa hrá proti majstrovskej Banskej Bystrici a Zvolenu, ktorý skončil v minulej sezóne na bronzovej pozícii. "Aj keď Zvolen nenastúpil v plnej zostave, v porovnaní s Banskou Bystricou mi prišli trošku lepší. Hráči Zvolena boli rýchlejší, pohyblivejší a hralo sa proti nim určite ťažšie. Uvidí sa ako to bude vyzerať cez sezónu, ale budem držať palce Zvolenu, aby dosiahli úspech," porovnal dva popredné tímy Tipsport ligy Jurík.

Prečítajte si aj

VIDEO Ústretový krok zamestnancov Žiliny: Vzdali sa platu, aby klub mohol hrať!

Francúzsky celok si do sezóny kladie skromnejšie ciele. "Ťažko hovoriť o cieľoch do sezóny, ale tým hlavným je určite účasť v playoff. Keďže nie sme popredný francúzsky klub nemôžme si klásť nereálne ciele, ale po minulej neúspešnej sezóne, by sme sa chceli dostať do playoff a potom uvidíme, čo bude ďalej," priblížil slovenský kapitán "Škorpiónov".

Prečítajte si aj

VIDEO Levice angažovali americko-slovenského brankára z Popradu

Milan Jurík načrtol aj to, aké zázemie je pre hráčov vytvárané vo Francúzsku. "Zázemie vo Francúzsku sa napríklad so Zvolenom nedá porovnať, pretože vo Zvolene je všetko na vyššej úrovni, ale ľudia okolo hokeja vo Francúzsku sú do toho zanietení a robia všetko preto, aby podmienky pre hráčov a trénerov boli čo najlepšie."

Prečítajte si aj

VIDEO Hrívik si našiel nový klub, pôsobiť bude na severe Európy

Aj keď Jurík má už za sebou niekoľko sezón vo Francúzsku aj na Slovensku úroveň súťaží sa mu porovnávala ťažko. "Je ťažké vysloviť nejaké porovnanie. Zápas proti Novým Zámkom nám možno ukáže viac, pretože rovnako ako my, budú bojovat o playoff, zatiaľ čo Zvolen a Banská Bystrica bojujú o titul každú sezónu. Takisto, keď hráme proti top tímov francúzskej ligy, tak je to neporovnateľné s tými horšími. Myslím si však, že slovenská liga je na vyššej úrovni hlavne v rýchlosti a v myslení hráčov," uzavrel Milan Jurík.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/ Matej Babic

Diskusia

Podobné články