Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Slovan hlási dve posily do ofenzívy, prichádzajú nádejní Slováci

BRATISLAVA - Roman Žitný a Šimon Petráš sa dohodli na zmluve s HC Slovan Bratislava.
Zdroj: 32101
Zdieľajte:

Útočníci, ktorí sú pôvodom z Bratislavy a odchovancami ružinovského hokeja sa s vedením klubu dohodli na ročných zmluvách s možnosťou uplatnenia opcie na ďalšie obdobie.

Prečítajte si aj

Sersen veril vedeniu, Slovan bude ťahákom pre každého súpera: Neviem čím to je

„Do tímu prichádzajú dvaja bratislavčania v perspektívnom veku, ktorí majú už skúsenosti so seniorskym hokejom v najvyššej slovenskej súťaži. Každý z nich ma iné hokejové vlastnosti. Šimon Petráš je veľký bojovník, hráč šikovný na puku s primočiarym ťahom na bránu, ktorý neuhne žiadnemu súboju, Roman Žitný šikovným a kreatívnym hráčom. Oboch zapracuje do zostavy a chceme využiť ich hokejové prednosti v náš prospech,“ povedal po dohode s hráčmi hlavný tréner Roman Stantien.

O dva roky mladším hokejistom je Roman Žitný. Hráč, ktorý môže hrať na pravom i ľavom krídle pôsobil v mládežníckych kategóriach rovnako v Ružinove. Kariéra Žitného nabrala následne smer Fínsko. Kým prvý rok sa na severe Európy len oťukával, ďalšie dva už zažiaril aj bodovo. V ročníku 2016/17 si na konto pripísal v tíme KooKoo U20 44 zápasoch a v nich 28 bodov, o rok neskôr v tíme Ässät U20 v 47 dueloch celkom 35 bodov. Uplynulý ročník odohral v HC Košice, nastúpil na 45 stretnutí, do produktivity si pripísal 8 bodov. Pätnásť štartov má Žitný aj v drese prvoligového MHK Humenné, kde zaznamenal 12 bodov.

Prečítajte si aj

Keďže sa nevypadáva, dáme šancu mladým, hovorí Valášek. Tí čo sklamali proti Detve nedostali zmluvu

Šimon Petráš začínal s hokejom v bratislavskom Ružinove, kde sa napriek svojmu mladému veku presadzoval medzi staršími ročníkmi. Inak tomu nebolo ani v tíme HK 36 Skalica, odkiaľ sa z dorastu prebojoval aj na svetový šampionát osemnásťročných. Výbrórné sezóny zažil Petráš tiež v českej Plzni, v kategórii do 20 rokov patril k najproduktívnejším hráčom mužstva. Vek stále mladému hráčovi dovoloval nastupovať v juniorke, no napriek tomu si pripísal už štarty medzi seniormi Skalice v prvej lige. Ročník 2017/18 už odohral Petráš v drese Košíc, celkovo si v základnej časti pripísal 48 štartov a v nich osem bodov. Vlani nastupoval 23 – ročný útočník opäť na východe Slovenska, k 42 duelom v základnej časti, pridal šesť zápasov v playoff a zaknihoval 10 bodov.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hcslovan.sk

Diskusia

Podobné články