Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Ako presne znie dohoda medzi HC ´05 iClinic Banská Bystrica, CHL a SZĽH?

BANSKÁ BYSTRICA - Úradujúci slovenský majster HC ´05 iClinic Banská Bystrica kvôli vysokým finančným záväzkom nechcel hrať Ligu majstrov. Nakoniec klub, vedenie súťaže a aj SZĽH našli riešenie.
Zdroj: 32189
Zdieľajte:

To na tlačovej konferencii vysvetlil prezident banskobystrického klubu Juraj Koval: "Boli sme pod veľkým tlakom, či Ligu majstrov vôbec hrať. SZĽH a CHL nás nakoniec presvedčili. Každopádne, so zväzom a CHL sme sa dohodli tak, že ak budeme v mínuse, tak na tejto finančnej strate sa bude päťdesiatimi percentami podieľa Liga majstrov, dvadsať percent si budeme hradiť sami a zvyšok SZĽH," prezrádza prvý muž hokeja v Banskej Bystrici.

Prečítajte si aj

Varga je po niekoľkých rokoch späť doma, s Capitals má jediný cieľ

"My však musíme preukázať všetky výdavky a tie musia byť oprávnené. Nemôžeme si teraz zobrať stomiestny špeciál a ísť do Karlstadu a Mníchova. Musíme všetko plnohodnotne preukázať. Napríklad predané lístky na domáce zápasy, ktoré budú tvoriť väčšinu nákladov, odkiaľ chceme Ligu majstrov pokryť, prípadne peniaze od partnerov priamo zameraných na CHL," pokračuje vo vysvetľovaní Juraj Koval.

"Je však možné, že skončíme na nule a subjektom nevznikne žiadna povinnosť niečo hradiť," doplnil prezident HC ´05 iClinic Banská Bystrica. Toho však hnevá, že mužstvo sa nemôže plnohodnotne pripraviť na náročné stretnutia: "Skomplikovali nám to práce na našom štadióne. Hrať túto súťaž je samo o sebe náročné, teraz sa na to ani nemôžeme poriadne pripraviť."

Prečítajte si aj

Keďže sa nevypadáva, dáme šancu mladým, hovorí Valášek. Tí čo sklamali proti Detve nedostali zmluvu

Koľko presne to všetko vyjde zatiaľ ostáva otázne: "Finálne čísla ešte nemáme, pretože sme čakali na rozlosovanie Tipsport ligy, ktoré sme sa dozvedeli nedávno. Od toho sa odvíja spôsob dopravy na októbrový zápas do Ambri. Konkrétne čísla nevieme odhadnúť, ovplyvní ich hlavne návštevnosť na domáce zápasy, ktorá tvorí gro. Náklady by mali byť nižšie ako minulý rok. Vlani sme išli do mínusu okolo 30 tisíc," hovorí riaditeľ klubu Michal Longauer.

Liga majstrov poskytla pre "baranov" ešte jednu menšiu pomoc: "Dohodli sme sa, že dvanásť tisíc, ktoré sa platia dopredu, nemusíme zaplatiť teraz, ale potom nám budú odpočítané z prize money," doplnil Longauer. Pomoc je jedna i od SZĽH: "Zväz nám dal pôžičku 14 tisíc eur a s trojpercentným úrokom, aby sme mohli platiť dopredu niektoré nevyhnuté položky. Pomoc je minimálna a korektná," dodal Juraj Koval.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články