Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 5 prestupov v Tipsport lige: Hráči nad 30 rokov

BRATISLAVA - Skúsení hráči sú dôležitou súčasťou každého úspešného mužstva. My sme sa pozreli na päť najväčších posíl tímov Tipsport ligy, ktoré už dovŕšili aspoň tridsať rokov.
MetaHeadline: Ivan Švarný.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Ivan Švarný (HKM Zvolen)

Skúsený 34-ročný obranca je odchovancom Nitry, pre sezónu 2019/20 si ale vybral HKM Zvolen, kde by mal byť najvýraznejšou osobnosťou zadných radov. Posledných sedem sezón odohral hlavne za Slovan Bratislava, ale aj Dinamo Minsk a Medveščak Záhreb v KHL, krátko pôsobil aj vo fínskom Kärpäte Oulu. Skúsenosti má aj z českých klubov Litvínov a Třinec. V roku 2012 sa tešil so Slovanom z majstrovského titulu. Slovensko reprezentoval na štyroch MS, celkovo národný dres obliekol viac ako stokrát.

Prečítajte si aj

Popradská legenda odohrá rozlúčkový zápas, Kroták si poslednýkrát zahrá so samými známymi menami

Dávid Skokan (HC Košice)

Rodák z Popradu dokáže zahrať na krídle aj v pozícii centra. Do Tipsport ligy sa vracia po troch ročníkoch v zahraničí. Nastupoval hlavne za Chomutov, v uplynulej sezóne ale hral i za Pardubice a druholigový nemecký tím Löwen Frankfurt, kde v 23 stretnutiach získal 27 bodov. V slovenskej najvyššej súťaži obliekal dresy rodného Popradu a Slovana Bratislava. S tým vyhral jeden titul.

Lubomír Štach (HK Dukla Trenčín)

Možno toto meno slovenským hokejovým priaznivcom veľa nepovie, ale môže byť kľúčové. 33-ročný bek má totiž bohaté skúsenosti z českej Extraligy aj nadnárodnej EBEL ligy. V tej pôsobil od roku 2011. Päť sezón vydržal v Znojme, necelé tri zas v Innsbrucku. Minulý ročník dohral v druholigovom nemeckom celku ESV Kaufbeuren. Odchovanec vsetínskeho hokeja si domáci Extraligu vyskúšal v Brne, Olomouci, Znojme aj Třinci. V kategórii do 18 rokov získal s národným tímom Česka na svetovom šampionáte bronz.

Prečítajte si aj

Najväčším zážitkom svetový šampionát, s bývalými spoluhráčmi a dnes hviezdami NHL je stále v kontakte

David Rodman (DVTK Jegesmedvék Miškolc)

Dá sa povedať, že je veľmi nezvyčajné, aby jeden brat viedol v rovnakom tíme druhého brata z pozície trénera. 35-ročný David Rodman si vyskúša aké je to hrať pod 37-ročným Marcelom. David Rodman minulú sezónu odohral v AlpsHL za HDD Jesenice, počas kariéry si ale vyskúšal pôsobenia v kanadských juniorských ligách, Švédsku, Rakúsku, Francúzsku aj Nemecku a zo slovinskej lige má tri tituly. Teraz ho čaká maďarské angažmán v slovenskej súťaži.

Michal Chovan (HC Košice)

Druhý najproduktívnejší hráč minulej sezóny a kapitán HKM Zvolen doposiaľ na Slovensku za iný tím nehral, ale aj jeho zlákala vidina nového smerovania Košíc, kde by mal patriť k najväčším lídrom mužstva. Na východ sa s dvanásťnásobným reprezentantom Slovenska presunul spod Pustého hradu aj český obranca David Růžička.

Prečítajte si aj

Nové Zámky sú na pokraji konkurzu
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články