Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Najväčším zážitkom svetový šampionát, s bývalými spoluhráčmi a dnes hviezdami NHL je stále v kontakte

POPRAD - Nórsky útočník Jørgen Karterud túži v Poprade po vydarenej sezóne ukončenej na svetovom šampionáte. Jeden už v kariére zažil. V rozhovore pre hokejovysvet.sk prezradil aj to, aké je to zahrať si s hviezdami NHL.
Zdroj: 32161
Zdieľajte:

Ako si sa cítil v prvých zápasoch?

"Celkom dobre. Je to však typický začiatok. Všetci si ešte zvykáme na systém a máme pred sebou veľa práce."

Prečo si sa rozhodol posilniť Poprad?

"Je to dobrá možnosť. Poznám trénera, páči sa mi klub. Zatiaľ ide všetko veľmi dobre. Chalani v šatni sú výborní, dostal som skvelý apartmán blízko štadióna. Musíme však všetci tvrdo makať na tréningoch, aby sme boli pripravení."

Prečítajte si aj

Nové Zámky sú na pokraji konkurzu

Aký je tvoj cieľ do sezóny?

"Chcem byť dôležitou súčasťou tímu a pomáhať vyhrávať. Taktiež by som sa rád zlepšoval po všetkých stránkach."

Aký si typ hráča?

"Som dobrý korčuliar. Rád prihrávam spoluhráčom na góly, taktiež aj strieľam. Myslím si, že mám kvalitu v takmer všetkých ohľadom, no zároveň sa stále môžem zlepšovať po všetkých stránkach hry. Verím, že to tak v novej sezóne aj bude."

Čo vieš o slovenskom hokeji?

"Neviem toho veľa, ale poznám mnoho známych hráčov zo Slovenska. Som však nadšený, že môžem túto ligu spoznať počas sezóny."

V roku 2017 si hral na svetovom šampionáte. Bol to najväčší zážitok v kariére?

"Určite považujem možnosť reprezentovať Nórsko na MS za najlepšiu skúsenosť v kariére. Bolo to skvelé a rád by som to zopakoval na konci tejto sezóny. To je môj najväčší cieľ."

Na čo si spomínaš z toho turnaja?

"Pamätám si hlavne na zápas s Kanadou. Bolo to nesmierne rýchle. Hral som proti MacKinnonovi či Duchenovi, čiže proti veľkým hráčom. Aj v našom tíme boli dobrí hokejisti. Celkovo bolo fantastické zahrať si proti najlepším hráčom sveta."

Prečítajte si aj

Stümpel poskladá v Žiari kompletnú formáciu z kvalitných hráčov

Hral si v OHL, kde boli tvojimi spoluhráčmi aj Matt Murray či Darnell Nurse. Čo o nich môžeš prezradiť?

"V prvom rade to sú fantastickí hráči. Darnell sa rýchlo zaradil medzi najlepších obrancov nielen Edmontonu. Matt vyhral s Pittsburghom dva Stanley Cupy. Som veľmi rád, že som mal možnosť spoznať takýchto hráčov a byť ich spoluhráčom. Sú to obrovskí profesionáli a pritom skromní chlapci."

Si s nimi v kontakte?

"Niekedy si prepošleme nejaké video, alebo napíšeme cez Instagram či Snapchat. Sledujeme sa navzájom na sociálnych sieťach. Je výborné, že sme aspoň takto v kontakte."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články