Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Žilinský hokej dostal ďalšiu tvrdú ranu: Bude sa pod Dubňom vôbec hrať?

ŽILINA - Na dnešnom Mimoriadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva v Žiline rozhodovali poslanci aj o návrhu na odobrenie nájomnej zmluvy medzi dvoma mestskými spoločnosťami - ŽILBYT a MsHK Žilina.
Zdroj: 29831
Zdieľajte:

Cieľom takto pripraveného uznesenia bolo poskytnúť hokejovému klubu budovy zimného štadióna, tréningovej plochy a okolitých pozemkov za jedno euro počas najbližších troch rokov a tým pomôcť vykryť rozpočet na nadchádzajúcu sezónu. Klub sa má po zostupe z extraligy predstaviť v prvej lige.

Prečítajte si aj

TOP 5 prestupov v Tipsport lige: Hráči nad 30 rokov

Takýto krok pripravilo vedenie mesta Žilina po tom, ako stroskotali trojmesačné rokovania s potenciálnym záujemcom o kúpu klubu, prípadne jeho sponzorovanie. MsHK Žilina je jedným z dvoch prípadov hokejových klubov z prvej ligy a extraligy, ktorého stopercentným majiteľom je mesto.

Práve preto musí mesto znášať aj prípadné náklady na odohranie sezóny A tímu. Už pred hlasovaním informoval predseda najväčšieho klubu v zastupiteľstve Vladimír Randa o tom, že klub návrh nepodporí. Časť poslancov podľa jeho slov nedôveruje v možnosť reštartovania žilinského hokeja navrhnutým modelom financovania.

Prečítajte si aj

Popradská legenda odohrá rozlúčkový zápas, Kroták si poslednýkrát zahrá so samými známymi menami

„Musíme reflektovať na názory, ktoré hovoria o tom, že už si nemôžeme klamať a financovať klub rôznymi spôsobmi, aby to nejako vyšlo. Návrh vznikol vo veľkej časovej tiesni a viem, že bol robený z tej najlepšej vôle a s cieľom pomôcť hokeju, ale tak ako je predložený, ho náš klub nepodporí,“ dodal viceprimátor.

Nakoniec sa tak aj stalo, za návrh hlasovalo len 9 prítomných poslancov, zvyšných 16 sa zdržalo. Mesto zároveň plánuje podľa slov primátora pripraviť model, prostredníctvom ktorého by mal byť extraligový šport v Žiline financovaný rovnocenne. Požiadavku na dotáciu majú napríklad basketbalový a volejbalový klub.

Pozrite si aj

VIDEO Chára ovládol štadión v Piešťanoch: Ráno ho otvára, pred polnocou zatvára

Čo sa bude diať s klubom po neschválení tohto návrhu zatiaľ nie je jasné, poslanec a predseda predstavenstva MsHK Žilina Peter Durmis na mieste uviedol, že hlasovanie bolo podľa neho rozhodovaním o tom, či sa bude v Žiline vôbec hrať hokej a nie na akej úrovni.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: zilinak.sk

Diskusia

Podobné články