Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Do Banskej Bystrice prichádza naslepo, chce sa posunúť do lepšej ligy

BANSKÁ BYSTRICA - Kanadský brankár Tyler Beskorowany má byť novou jednotkou HC ´05 iClinic Banská Bystrica. Počas kariéry vyhral cenu pre najlepšieho gólmana sezóny v nemeckej DEL-ke, v uplynulom ročníku získal s Belfastom takmer všetko, čo sa dalo.
Zdroj: 32173
Zdieľajte:

Máš za sebou prvé tréningy. Ako si sa cítil na ľade?

"Dobre. Cez leto som na ľade veľmi nebol, takže je super, že som späť. Chce to pár tréningov a budem opäť v tempe."

Stihol si už pobehať mesto?

"Videl som námestie, ale veľa času nebolo. Zatiaľ som bol zaneprázdnený tréningami, potreboval som sa ubytovať, potom sme boli prebrať autá. Určite ale neskôr čas bude a poobzerám sa tu."

Prečítajte si aj

VIDEO Barani doplácajú na zdĺhavú rekonštrukciu, Ceman: Je to frustrujúce

Prítomnosť ďalších hráčov zo zámoria je pre teba určite výhoda...

"Jednoznačne. Pomáha mi to hlavne pri jazykovej bariére. Niekoľko zámorských hráčov tu už pôsobilo, takže mi to uľahčujú."

Hral si už s niekým z tohto tímu?

"Nie, s nikým. Je to pre mňa teda celé nové. Mesto aj tím."

Čo očakávaš od novej sezóny?

"Veľké veci. Prichádzam do organizácie s víťaznou mentalitou. Bol to hlavný dôvod, prečo som chcel prísť. Každý rok chce klub vyhrávať, takže som na to nabudení a teším sa."

Prečo si sa rozhodol prísť do Banskej Bystrice?

"Je to veľká príležitosť na posun do ešte lepšej ligy. Bolo ťažké opustiť Belfast, pretože som sa tam mal skvele, ale zároveň som chcel ísť do Banskej Bystrice."

Minulá sezóna bola pre teba skvelá. Čo o nej povedať?

"Bola naozaj úžasná. Vyhrali sme titul, pohár a ja som sa stal najlepším brankárom, takže to vyšlo na jednotku z tímového aj osobného pohľadu. Hrali sme výborne, čo aj mne pomáhalo v podávaní dobrých výkonov."

Čo vieš o slovenskej lige?

"Dokopy nič. Prichádzam do neznámeho prostredia, prakticky idem naslepo, ale teším sa na zápasy aj spoznávanie prostredia."

Prečítajte si aj

Titul v Banskej Bystrici patrí medzi najlepšie momenty, rád by pridal druhý

Mal si už debatu s trénerským štábom?

"Ešte nie. Hovoril som však o Danovi Cemanovi s mojim bývalým spoluhráčom z Belfastu, ktorým je Patrick Dwyer. Toho Ceman viedol v Dánsku pred dvomi rokmi. Patrick mi povedal iba pozitíva, čo mi tiež uľahčilo rozhodovanie prísť do Banskej Bystrice."

Pred niekoľkými rokmi si sa stal najlepším brankárom nemeckej DEL-ky. Aký veľký úspech to pre teba bol?

"V Düsseldorfere som zažil možno najlepšiu sezónu v kariére, alebo jednu z najlepších z osobného hľadiska. Najskôr som vyhral cenu pre brankára mesiaca za november, potom som sa cítil ešte sebaistejšie a nakoniec som vyhral aj cenu pre najlepšieho brankára roka. Bol to pre mňa veľký úspech. Nesmierne som si to užil."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články