Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Barani doplácajú na zdĺhavú rekonštrukciu, Ceman: Je to frustrujúce

BANSKÁ BYSTRICA - Hráči trojnásobného slovenského majstra z Banskej Bystrice absolvovali dva prípravné zápasy. Jedno v Bratislave, druhé vo Zvolene. Doma ešte hrať nemôžu pre problémy s rekonštrukciou.
Zdroj: 32104
Zdieľajte:

Barani počas tréningového procesu musia chodievať na tréningy do haly B, kde nie sú adekvátne podmienky na prácu. V tomto smere bol kouč Dan Ceman kritický. „V prvom rade, rozmery klziska haly B sú omnoho menšie, než je štandardom. Už hlavná plocha patrí medzi tie menšie v rámci Tipsport Ligy, nehovoriac o tréningovej hale, v ktorej prakticky neexistuje stredné pásmo. Dôsledkom toho je takmer nemožné natrénovať niektoré prvky v systéme hry, musíme tiež upravovať cvičenia a prispôsobovať ich veľkosti klziska. To nás nemôže adekvátne pripraviť na náročné boje v hokejovej Lige Majstrov, kde štartujeme proti Färjestadu, čo je v podstate jeden z najkvalitnejších tímov ich tamojšej súťaže. Trénovať na hale B môže byť fajn tak raz v mesiaci, kedy si môžeme vyskúšať ako rýchlejšie reagovať v určitých situáciách. Takto je to však pre nás obrovský hendikep,” hovorí pre web klubu kanadský lodivod.

Prečítajte si aj

VIDEO Rozvíril klub Bratislava Capitals hladinu? Richard Kapuš spustil ostrú kritiku!

Banská Bystrica už o pár dní bude štartovať v Lige majstrov. Tréningy na vedľajšej ploche ovplyvňuje hustá hmla. „Po ďalšie, obrovským problémom je hmla, ktorá sa nám v tréningovej hale tvorí počas tréningu už po dvadsiatich minútach. V tom momente musíme prerušiť tréning a počkať kým sa hmla rozplynie. Naši brankári doslova nemajú šancu vidieť ani na bližšiu modrú čiaru. Nemáme profesionálne podmienky. Počas tréningu nám zo strechy padajú kvapky na naše hlavy. Ako som už povedal aj po zápase proti Michalovciam - ako trojnásobný šampión ligy, ktorý ide za nemalé peniaze bojovať proti TOP tímom Európy, nemôžeme adekvátne pripraviť hráčov na ťažké zápasy skupinovej fázy. Mnohokrát sa stane, že ani my tréneri poriadne nevidíme na to, čo sa deje na ľade,” pokračuje vo výklade Ceman.

Pozrite si aj

VIDEO Valábik spovedal Širokého ml: Debata o dlhoch Slovana i o tom, kto bojoval proti jeho návratu do Tipsport ligy

Klub sa snaží naplno komunikovať s firmou MBB, a.s., no ako veľký problém sa ukazuje nulová spätná väzba. "Je to frustrujúce. V určitej fáze musíme prerušiť tréning, aby nám rolba vyčistila ľad. Vzhľadom na to, že vieme komu ideme v Lige Majstrov čeliť, je to pre nás veľmi frustrujúce. Od mája sa vie, že nastúpime v CHL, no napriek tomu sa práce na štadióne nestíhajú dokončiť. Ťažko veriť tomu, že v hokejovej krajine, akou Slovensko bezpochyby je, nestíhajú dokončiť práce na čas," dodal znechutený tréner mužstva spod Urpína.

Prečítajte si aj

VIDEO Do Trnavy sa vrátil 100-bodový hráč z posledných ročníkov!
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hc05.sk

Diskusia

Podobné články