Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Réway sa pobil, Ďaloga strelil dva góly

Najmä vďaka slovenským hokejistom zaznamenala Sparta Praha úspešný vstup do novej sezóny v českej extralige.
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

Vo svojom otváracom zápase zdolala Škodu Plzeň na domácom ľade 3:1, k čomu dopomohol 32 úspešnými zásahmi Rastislav Staňa, dvoma gólmi Marek Ďaloga a asistenciou Lukáš Cingeľ. V úzadí nezostal ani Martin Réway, ktorý tentoraz namiesto bodovej produktivity zhodil rukavice a bránil spoluhráča.

Plzeň viedla v derby zápase po prvej tretine 1:0, no v úvode tej druhej už prišla Ďalogova chvíľa. V 22. minúte si nakorčuľoval do predbránkového priestoru a prihrávku Lukáša Pecha zužitkoval na vyrovnávajúci gól. O dvadsať sekúnd našla pre zmenu Cingeľova prihrávka na ľavom krídle rozbehnutého Saboliča a Sparta viedla. Definitívnu podobu výsledku na 3:1 dal opäť Ďaloga, keď v 33. minúte využil chybu v rozohrávke súpera. Sme spokojní. Vedeli sme, že to bude dôležitý duel, tréner nám to prízvukoval. Museli sme ho preto odohrať ako v play off. Boli sme však dobre pripravení z Ligy majstrov," uviedol pre klubovú televíziu Ďaloga.

Dvadsaťpäťročný bek sa po úspešnej uplynulej sezóne v drese Pardubíc presťahoval do Leva Praha v KHL. Klub sa však pre finančné problémy do súťaže neprihlásil a spoločne s Cingeľom sa obaja upísali Sparte. Otvárací duel zvládli aj napriek tomu, že to nebol stopercentný výkon. "Bolo tam zopár nedostatkov. Splnili sme ale takmer všetky pokyny trénera. Chceli sme ľuďom ukázať, že sme naozaj veľmi dobre pripravení. Body zostali doma, a to je dôležité," dodal Ďaloga.

V 56. minúte sa pozornosť divákov uprela aj na Martina Réwaya. Tentoraz však nie pre jeho hokejovú šikovnosť, ale odvážnosť. Zámorský útočník Plzne Ryan Hollweg si "vyšliapol" na domáceho Jaroslava Hlinku a po nepríjemnom ataku sa strhla na ľade potýčka. Jeden z hlavných aktérov bol práve Réway, ktorý sa pri vlastnej striedačke pustil do vychýreného bitkára s bohatými skúsenosťami z NHL. "Neviem úplne presne, čím to všetko začalo. Myslím, že Hollweg dohral nečisto Jardu, a potom tam už lietali jeho päste. Išiel som mu povedať, že toto sa nerobí. On sa na mňa zahnal," komentoval situáciu Réway.

Hoci mal talentovaný slovenský reprezentant proti sebe skúseného bitkára, nezľakol sa. "V tej chvíli mi bolo jedno, či je to práve on. V lige má rešpekt, ale takéto správanie sa trestá a ja som mu musel niečo povedať," dodal 19-ročný útočník. Keďže priame napadnutie zo strany protihráča nečakal, nestihol sa na fyzickú výmenu pripraviť: "Keby som čakal, že po mne skočí, chytil by som ho tiež. Nestihol som to. Bolo vidieť, že biť sa vie. To, ako sme sa postavili jeden za druhého v tejto situácii len ukázalo, akú máme dobrú partiu. Bojujeme jeden za všetkých a všetci za jedného."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: TASR

Diskusia

Podobné články