Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Mladá hviezda si chce vydupať návrat domov: Kým sa to nevyrieši, budem hrávať vo Fínsku

EDMONTON - Mladý Fín Jesse Puljujärvi si silou-mocou chce vydupať návrat do Európy. Sám povedal, že pokiaľ sa situácia nevyrieši, bude hrávať za materský Kärpät Oulu.
Zdroj: 20941
Zdieľajte:

Do NHL pritom prichádzal so zlatom z MS U18 aj MSJ a taktiež vyhral domáci titul, v Kärpäte mal už pevné miesto, lenže sklamal na plnej čiare. Ani v jednej z troch sezón sa mu nepodarilo naplno zabývať sa do zostavy Oilers. V najlepšej lige sveta získal len 37 bodov (17+20) v 137 zápasoch.

Prečítajte si aj

VIDEO Precestoval Európu, no vracia sa na miesto, kde sa mu darilo najviac

Ďalších 53 stretnutí pridal vo farmárskej AHL. Edmonton sa ho chce zbaviť, záujemcovia nie sú. Pred niekoľkými týždňami síce "olejári" jednali s Pittsburghom Penguins, no GM "tučniakov" Jim Rutherford rezolútne odmietol pustiť Bryana Rusta ako protihodnotu.

1. júla navyše Puljujärvimu skončila jeho trojročná nováčikovská zmluva na 925 tisíc dolárov ročne a stal sa obmedzeným voľným hráčom. Ak sa ho ale čoskoro nepodarí vymeniť do iného tímu NHL, tak samovoľne odíde do Kärpätu ako aj povedal. V tomto fínskom tíme nastupujú aj Slováci Patrik Rybár a Michal Krištof.

Prečítajte si aj

Banská Bystrica nezačala prípravu dobre, Bratislava Capitals jej nadelila šesť gólov
Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články