Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Rusi chodia do Česka veľmi radi, trénerom tu asi chutí pivo, smeje sa Július Hudáček

HRADEC KRÁLOVÉ – Slovenský brankár Július Hudáček začína svoju druhú sezónu v drese Spartaku Moskva, ktorý sa v týchto dňoch zúčastňuje Mountfield Cupu v Hradci Králové a Pardubiciach. Práve tam ho vyspovedal náš portál.
Zdroj: 30076
Zdieľajte:

Moskovský tím na úvod vyhral proti domácemu Hradcu Králové tesne 2:1 po samostatných nájazdoch. Spartak v tretej tretine vyrovnal a v nájazdoch rozhodol: „Bol to veľmi kvalitný zápas vzhľadom na to, že sme hrali len druhý duel prípravy. Pre mnohých to bolo dokonca prvé stretnutie. Dve tretiny sme však nehrali dobre, v tretej to bolo oveľa lepšie. Hradec sme v nej nepustili do ničoho a mohli sme pridať ďalší gól. Poteší však každá výhra, či to je príprava alebo súťaž. Zo začiatku bolo strašne horúco, potom to už išlo lepšie,“ hovorí Július Hudáček pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Nezvyčajné? Treba si zvykať, smeje sa Sersen

Rodák zo Spišskej Novej Vsi bol za úspešné nájazdy veľmi vďačný: „Ešte asi nikdy som v nich nedostal tri góly za sebou, ale stále som veril, že každým ďalším zákrokom môžem mužstvo podržať. Pán Boh zaplať, stalo sa to a som za to veľmi rád. Mysleli sme pozitívne a verili, že to môžeme vyhrať. Pre celé mužstvo je to vzpruha do ďalšej prípravy,“ ozrejmuje vyvrcholenie stretnutia vo fantastickej atmosfére, akú fanúšikovia v Hradci Králové vytvárajú v každom zápase: „Tým, že hráme hokej profesionálne dlhé roky, tak nám je čudné hrať, keď nikto nie je na štadióne. Znova bola skvelá atmosféra, ako vždy v Hradci. Ja som rád aj za to, že ďalší zápas hráme v Pardubiciach, kde príde podľa mňa tiež veľa ľudí.“

Na lavičku Spartaka Moskva nedávno dorazil Oleg Znaroks. Hviezdneho kouča si dostatočne užije i samotný Hudáček: „Je to trénerské mág, jeden z najlepších trénerov. Bude na nás väčší tlak ako býval, ale musíme sa s tým vyrovnať. Oleg je teraz trochu kontroverzná osoba v ruskom hokeji. Niektorí ho milujú a niektorí nie. My ho chceme podržať,“ tvrdí.

Prečítajte si aj

Habal sem-tam niečo chytil a teší sa na posteľ, Stantien so Sersen napriek pozitívam vyzývajú k opatrnosti

Na sezónne ciele je ešte veľmi skoro: „Zatiaľ sme sa o tom nebavili. Doteraz sme mali tvrdú hrubú prípravu a sústredili sme sa na to.“ Spartak Moskva je len jedným z takmer desiatich tímov KHL, ktoré si leto spestria v Česku: „Rusi chodia do Česka radi. Majú tu vynikajúce podmienky, dobré prípravné zápasy. Nechcú hrať s tými istými tímami, takže trošku zmena a možno, že trénerskému štábu tu chutí aj pivo,“ dodal s úsmevom dobre naladený Július Hudáček v rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články