Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Cieľom je ďalší titul, hovorí nezvyčajný Fín v Tipsport lige

BANSKÁ BYSTRICA - Ville Räsänen bude iný ako ostatní legionári v našej Tipsport lige. Má len 20 rokov a všetko pred sebou. Aj šancu na NHL. Teoreticky.
Zdroj: 32128
Zdieľajte:

Po roku v zámorskej USHL kývol na ponuku HC ´05 iClinic Banská Bystrica: "Mali sme silný tím. Zároveň mi ten rok nesmierne pomohol, pretože som sa výrazne zlepšil v angličtine. Ja osobne si myslím, že byť v USA je vždy pekné. V zámorí to bola skvelá skúsenosť a naozaj som si to užíval," hovorí mladík o svojom pôsobení hlavne v Chicagu Steel v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Prvý Hokejovysvet.sk Cup dopadol na jednotku, víťazom sa stali Legendy

Draftová voľba Caroliny Hurricanes z roku 2017 ostáva pod drobnohľadom tohto tímu. Slovenskú Tipsport ligy berie ako ideálnu šancu na pokračovanie v kariére: "Považujem to za veľmi dobrú možnosť hrať dobrú ligu a taktiež Ligu majstrov. Na Slovensku som druhýkrát, prvýkrát som hral na turnaji v Piešťanoch. Je pekné, že môžem spoznať nové mesto a ľudí. Myslím si, že máme dobrý tím. Páči sa mi štadión, aj keď je menší. Sú tu skvelí fanúšikovia. Videl som niekoľko fotiek a videí," pokračuje Räsänen v rozprávaní.

Nebýva zvykom, že takto mladý hráč z takej silnej hokejovej krajiny akou je Fínsko zamieri do našej súťaže: "Je to trochu nezvyčajné, ale pre mňa to bola veľmi dobrá možnosť, takže som v Banskej Bystrici," usmieva sa odchovanec Jokipojatu. Na strednom Slovensku nepoznal nikoho, ani fínskeho krajana Joonu Jääskeläinena, s ktorým sa prvýkrát stretli na letisku.

Prečítajte si aj

Kanonier Jääskeläinen chce strieľať góly, po úspechoch v Mestise potreboval novú výzvu

Räsänen sa už ale stihol porozprávať s hlavný trénerom Danom Cemanom: "S trénerom som už hovoril, vplýva na mňa veľmi dobre. Teším sa na spoluprácu s ním," prezrádza rodák z mesta Joensuu. S "baranmi" má jasný cieľ: "Budeme chcieť vždy vyhrávať. To je cieľ klubu a aj môj. Ďalší titul pre Banskú Bystricu je niečo, čo chceme dosiahnuť," dodal Ville Räsänen v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články