Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Kanonier Jääskeläinen chce strieľať góly, po úspechoch v Mestise potreboval novú výzvu

BANSKÁ BYSTRICA - Kanonier. To je definícia novej ofenzívny hviezdy v tíme majstrovského klubu HC ´05 iClinic Banská Bystrica. Joona Jääskeläinen sa vydáva na svoju prvú zahraničnú misiu.
Zdroj: 32121
Zdieľajte:

Rodák z mesta Imatra, ktoré svetu dalo dvoch hráčov NHL, preslávil ho motošport, priamo susedí s Ruskom a je sesterským mestom Zvolena, priletel na Slovensko v pondelok večer, v utorok ráno už trénoval s novými spoluhráčmi: "Som trochu unavený. V posledných hodinách toho bolo dosť. Let, nové prostredie, hneď doobeda tréning. Som však rád, že to už začína. Zatiaľ som si ani nestihol pozrieť mesto. Chalani však hovorili pekné veci," hovorí Jääskeläinen v exkluzívnom rozhovore pre hokejovysvet.sk.

Prečítajte si aj

Už som Slovák aj na papieri, tešil sa Gabor. V lete zbieral skúsenosti na brankárskych kempoch

Pôsobenie pod Urpínom bude jeho prvé mimo Fínska: "Chcel som novú skúsenosť, dostal som dobrú ponuku a počul som, ako to tu funguje, takže som sa rozhodol prísť," ozrejmuje 22-ročný krídelník, ktorý má útočenie v krvi: "Som kanonier. Mám rád, keď dostávam prihrávky a z nich zakončujem na bránku. Taktiež hrávam presilové hry," opisuje svoj herný štýl.

Naplno ho ukázal v druhej najvyššej fínskej súťaži. V sezóne 2017/18 bol jej najproduktívnejším hráčom (61 bodov), strelil najviac gólov (30), mal najlepší priemer získaného bodu na stretnutie (1,33) a taktiež sa postaral až o dvanásť presných zásahov v presilovkách. V minulom ročníku Mestis vyhral: "Mali sme dobrý tím, ja som mal šťastie na spoluhráčov vo formácii. V Mestis som sa cítil dobre a darilo sa mi, no bol čas skúsiť niečo nové," pokračuje Jääskeläinen v rozhovore pre náš portál.

Prečítajte si aj

Zámorskí hráči prídu až v pondelok, Ceman hovorí pred novou sezónou o dvoch cieľoch

Do Banskej Bystrice priletel spoločne s druhou fínskou posilou. Tou je obranca Ville Räsänen. Do tých chvíľ sa nikdy spolu nerozprávali: "Prvýkrát sme sa stretli včera na letisku. Dovtedy sme sa nepoznali," usmieval sa šikovný útočník. Obaja by sa mohli stať novými miláčikmi priaznivcov klubu: "Videl som nejaké fotky a videá. Fanúšikovia by podľa nich mali byť skvelí. Taktiež sa mi páči štadión. Keď bude plný, tak to bude určite úžasné," teší sa.

Ciele či očakávania si mladík so skvelým korčuľovaním dopredu nekladie: "Uvidíme, nemám prehnané očakávania. Najskôr nás čakajú prípravné zápasy, tam sa veľa ukáže. Musím zistiť, aký hokej sa tu hrá," uvedomuje si Joona Jääskeläinen.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články