Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Zámorskí hráči prídu až v pondelok, Ceman hovorí pred novou sezónou o dvoch cieľoch

BANSKÁ BYSTRICA - Kanadský tréner Dan Ceman sa po letnej prestávke vrátil do Banskej Bystrice. Jeho druhá sezóna v pozícii hlavného kouča "baranov" bude o snahe získať štvrtý ligový titul pre mužstvo spod Urpína, no aj o výchove mladých hráčov.
Zdroj: 32104
Zdieľajte:

Aké sú prvé pocity po letnej prestávke?

"Každý je nadšený, že sme späť na ľade. Tešíme sa na tvrdú prácu, zároveň to bude zábava. Na novú sezónu sa určite pripravíme dobre."

V pondelok ste boli na ľade prvýkrát. Ako to bude vyzerať v ďalších dňoch?

"V pondelok to bol nepovinný tréning, takže sme zväčša len korčuľovali. V utorok začíname na ostro. Postupne budeme hráčom pridávať. Tento týždeň bude o mnohých cvičeniach či korčuľovaní, driloch, aby sme hokejistov pripravili na ďalší týždeň, kedy to už bude náročnejšie."

Prečítajte si aj

Po cestovateľskej sezóne sa Hedera túži usadiť v zostave Nových Zámkov

Cez leto nastalo niekoľko hráčskych zmien. Ako ich hodnotíte?

"Tých zmien bolo dosť. Mali sme skupinu hráčov, ktorí sa chceli posunúť vyššie. Veľa zahraničných hokejistov odišlo do dobrých organizácií v KHL, Nemecku či Švajčiarsku. Našli sme však za nich náhrady a taktiež ostali skúsení hráči ako Mihalik, Ďatelinka či Bartánus. Taktiež sme ich doplnili o mladších hokejistov, ktorí budú pokračovať. Rovnako tak sme potrebovali posily. Získali sme mladých hráčov, ktorí majú v našom tíme napredovať. V novej sezóne sa budeme sústrediť na snahu získať titul a zároveň sa budeme snažiť, aby mladí hráči herne rástli. V tíme je veľká konkurencia."

Hovorili ste už s novými zahraničnými hráčmi?

"Áno, už sme sa rozprávali. Jordan Hickmott v Banskej Bystrici už hrával, vyhral tu titul a mal skvelú sezónu. Teším sa, že sa vracia. McMurtry hral doteraz v Severnej Amerike, očakávame od neho veľmi veľa. Brankár Beskorowany má obdivuhodnú kariéru. Pred pár rokmi bol najlepším gólmanom nemeckej DEL-ky. Potom nechytal, ale v uplynulom ročníku sa vrátil v britskej súťaži a chytal dobre. Aj od neho si veľa sľubujeme."

Kedy majú prísť zahraniční hráči?

"Nanešťastie až najbližší pondelok. Malo to už byť v stredu, no nejaké veci sa zmenili a začnú s nami trénovať neskôr. Prvýkrát by mali byť na ľade budúci utorok. Fíni však priletia tento štvrtok."

Prečítajte si aj

Barani si leto spestrili Kordíckym extrémom

Je tím kompletný alebo ešte niekoho zháňate?

"Stále je niekoľko hráčov z minulej sezóny, ktorí nemajú nikde kontrakt. Určite sa chcú posunúť vyššie. Ešte majú čas, aby sa poohliadli po ponukách. Trochu nás prekvapilo, že Tomáš Zigo a Tomáš Matoušek odišli do Slovanu. Očakávali sme, že ak odídu, tak do zahraničia. Slovan im ale dal ponuky, ktoré sme my nedokázali dorovnať. Je to teda sklamanie, že odišli odchovanci tohto klubu, ale taký je šport."

Je niečo nové ohľadom Tomáša Surového?

"Musí sa rozhodnúť sám, ale ešte tak neurobil. My by sme ho v tíme videli veľmi radi, no je to na ňom. Minulý rok rozmýšľal, že začne sezónu trochu neskôr, aby maximalizoval svoju energiu na povedzme šesť mesiacov. Je možné, že to bude teraz takto a možno ho uvidíme aj v inej ako hráčskej pozícii v rámci klubu."

Michal Hudec opustil klub. Budete hľadať nového asistenta?

"Momentálne nehľadáme nikoho. Začneme tak ako pred rokom, takže mojim asistentom bude Ivan Droppa a trénerom brankárov ostáva Matúš Kostúr. Takto sme aktuálne spokojní."

Prečítajte si aj

Kukumberg chce Slovan vo finále, Sersen odmietol ponuky zo zahraničia
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články