Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Slová ľudí ho tešia, osemnásobný slovenský šampión znamená posun a nie príležitosť

KOŠICE - Hokejisti Košíc pokračujú v príprave na sezónu 2019/20. K dispozícii boli všetky nové tváre v mužstve, vrátane brankára Andreja Košarišťana, ktorý prichádza z ďalekých Nových Zámkov.
Zdroj: 30843
Zdieľajte:

Košarišťan je odchovancom Dolného Kubína. Prvé seniorské kroky robil v roku 2011 v prvej lige pri Trnavčanoch. Odtiaľ putoval do Banskej Bystrice, kde si začal robiť skvelé meno. Postupne chytal aj za Piešťany, Detvu, Liptovský Mikuláš či Nové Zámky, kde mal zatiaľ najvydarenejšiu sezónu.

Prečítajte si aj

VIDEO Skalica čaká na licenčné konanie, hlási tridsiatku hráčov

Okrem toho sa v minulej sezóne predstavil aj v reprezentačnom drese. "Som rád, keď ľudia hovoria, že sa mi darí. Budem sa snažiť, aby to bolo čo najlepšie aj v Košiciach. Chcem byť pre tím nápomocný. Misia v Nových Zámkoch je za mnou a ja sa sústredím na nové výzvy, ktoré ma čakajú na východe," zaželal si v úvode rozhovoru pre hokejovysvet.sk Andrej Košarišťan.

Prečítajte si aj

VIDEO Päť českých hokejistov v NHL bez zmluvy: Hrozí im koniec v zámorí?

Jeho posledné pôsobisko sa po sezóne začalo pomaly rozpadať. Odišli kapitán Zbořil, obrancovia Henderson, Kudla či Dundáček, alebo útočník Štrauch. Napokon menil dres aj 25-ročný gólman. "Odchod z predošlého klubu prebehol v poriadku. Samozrejme, musím sa poďakovať Novým Zámkom za to, že mi pomohli dostať sa trochu ďalej. Predsa len, Košice sú vnímané ako TOP klub na Slovensku a aj pôsobenie v tomto mužstve beriem ako posun, nie ako príležitosť," pochvalne sa vyjadril na adresu východniarov.

Prečítajte si aj

VIDEO Rok v nebi

Majster Slovenska z roku 2017 v priebehu minulého ročníka dostal šancu v národnom tíme. Trikrát sa dostal do brány, ale zanechal výborný dojem, ktorý okorenil s úspešnosťou zásahov 93,6% a s priemerom 1,71 gólu na zápas. O to prekvapujúcejšie bolo, keď sa neobjavil v príprave na MS. "Samozrejme, teraz je veľmi skoro myslieť na reprezentovanie. Najprv si musím počkať, ako sa mi bude dariť v klube a ako mi sadne celá sezóna. V prvom rade majú prednosť košické výzvy," doplnil pri všetkej skromnosti nový muž v bráne HC Košice.

Prečítajte si aj

VIDEO Odmietol Davos, Lugano, Bern či Dynamo Moskva, kariéru dohrá doma

17. júl bol prvým oficiálnym termínom, kedy sa zišla pohromade celá partia hokejistov "oceliarov". Výnimku tvoril Juraj Majdan, ktorý sa má pripojiť k tímu neskôr. "Prakticky je to pre mňa prvý pracovný deň. Avšak bol som tu už v júni párkrát na ľade s brankármi, ale takto s celým tímom je to prvýkrát," pridal bodku na záver pre hokejovysvet.sk Andrej Košarišťan.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články