Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 5 nových brankárov v Tipsport lige

BRATISLAVA - Vybrali sme päť nových brankárov v Tipsport lige, ktorí budú v sezóne 2019/20 patriť medzi to najlepšie, čo naša súťaž ponúka.
Zdroj: 21008
Zdieľajte:

Matej Tomek (Dukla Trenčín)

Mladý brankár sa vracia zo zámoria. 22-ročný Bratislavčan pôsobil od roku 2014 v zámorí. Jednu sezónu chytal v NAHL za Topeka Roadrunners, ďalšie dve obliekal dres University of North Dakota v NCAA, aby sa na sezónu presunul do Waterloo Black Hawks v USHL. Posledný ročník chytal znova v NCAA za University of Nebraska-Omaha. Na Slovensku pôsobil ešte ako dorastenec aj v HK Poprad. Tomek raz reprezentoval Slovensko na MS do 18 rokov a v jednom prípade aj na MSJ. Tento rok bol súčasťou úspešného strieborného mužstva na Univerziáde. V roku 2015 ho z tretieho kola draftovala do NHL Philadelphia Flyers. V novej sezóne má výrazne potrápiť Michala Valenta na pozícii jednotky.

Prečítajte si aj

Miškolc získal z Fínska spoluhráča Kaapa Kakka

Christián Pavlas (MHC Nové Zámky)

23-ročný Bratislavčan je odchovancom Slovana, v ktorom pôsobil do sezóny 2016/17. Figuroval síce aj v kádri pre KHL, avšak nadnárodnú súťaž nechytal ani raz. V spomínanom ročníku prvýkrát dostal možnosť medzi seniormi. Za MHC Martin v Tipsport lige nastúpil na sedem stretnutí, osem pridal v béčku tímu z Turca a jeden aj za Prešov. Na jedno stretnutie dokonca zasiahol v seniorskom národnom tíme. Posledné dve sezóny strávil Pavlas v zámorí. Chytal v ligách GMHL, ale hlavne FHL. V uplynulom ročníku sa tešil z majstrovského titulu, ktorý vyhral ako jednotka mužstva Carolina Thunderbirds. Pavlas bude v Nových Zámkoch tvoriť dvojicu s Matejom Kristínom.

Tyler Beskorowany (HC ´05 iClinic Banská Bystrica)

Rodák zo Sudbury odchytal poslednú sezónu za Belfast Giants v britskej EIHL, kde bol jednotkou tímu. Nastúpil na 58 stretnutí. Získal titul, vyhral tamojší pohár a taktiež bol vyhlásený najlepším gólmanom. V spomínanej lige hrával aj sezónu predtým, kedy bol súčasťou Edinburghu Capitals. V roku 2008 Beskorowaneho draftoval z druhého kola Dallas Stars, lenže do NHL sa nedostal. Po účinkovaní v juniorskej OHL-ke bol štyri roky súčasťou AHL a ECHL. V ročníku 2014/15 sa vydal prvýkrát do Európy. V Düsseldorfere bol vyhlásený najlepším brankárom DEL-ky. V Nemecku hral aj za Norimberg Ice Tigers. V sezóne 2016/17 si dal od hokeja na krátko pauzu, pretože robil asistenta pri tíme Gloucester Rangers v CCHL.

Prečítajte si aj

Trenčín, Detva a Zvolen odohrajú prípravné zápasy s českými druholigistami

Tomáš Halász (MAC Budapešť)

Košický rodák a odchovanec miestneho HC odchytal posledné dve sezóny v nadnárodnej EBEL lige, kde bol súčasťou "orlov" zo Znojma. Celkovo nastúpil na 35 stretnutí. Slovenskú ligu v minulosti vyhral s Košičami hneď dvakrát, avšak v jednom ročníku nastúpil najviac do devätnástich stretnutí. Celkovo ich v štyroch seniorských sezónach, počas ktorých pôsobil v najvyššej slovenskej lige, nazbieral len 45, päť pridal v HK Orange 20. Štyri sezóny strávil v Česku. Niekoľkokrát naskočil do zápasov Extraligy za Olomouc, Pardubice aj Litvínov, zväčša ale hosťovať v nižších súťažiach. Raz reprezentoval na MSJ a v jednom prípade aj na MS U18.

Adam Trenčan (HK Dukla Ingema Michalovce)

Jednotka nováčika z Michaloviec je rodákom z Banskej Bystrice, hokejovo vyrastal v HKM Zvolen. 29-ročný gólman sa ako pätnásťročný presunul do českého Přerova, potom do Opavy, v ktorej drese počas sezóny 2008/09 debutoval v tretej lige medzi seniormi. Na Slovensko sa vrátil v ročníku 2011/12 a to do materského Zvolena. V Tipsport lige chytal Trenčan taktiež za Skalicu či Nitru, bol súčasťou Třinca a vyskúšal si aj DEL 2 za Lausitzer Füchse. Jednotkou Michaloviec je od sezóny 2016/17, prišiel už na konci predošlého ročníka.

Prečítajte si aj

VIDEO Vráti sa skúsený obranca späť do Liptovského Mikuláša?
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články