Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO 12 zaujímavých hráčov z Tipsport ligy bez kontraktu: Kde budú pôsobiť?

BRATISLAVA - Júl je mesiac, kedy už zvyknú mať hráči nové pôsobisko.
Zdroj: 28848
Zdieľajte:

Nie každý má však také šťastie. Hokejovysvet.sk si pripravil zoznam dvanástich zaujímavých hráčov z Tipsport ligy, ktorí dodnes nie sú s nikým zmluvne viazaní. Nájdeme aj na ňom aj mená reprezentantov.

Samuel Baroš (naposledy HC 05 iClinic Banská Bystrica):

Odchovanec Bratislavy po vlaňajšej "afére" s Novými Zámkami radšej zmenil klub. Dohodol sa na spolupráci s vtedajším dvojnásobným majstrom z Banskej Bystrice. Do brány ale veľmi často nenastupoval, keďže jednotkou sa stal Američan Stephon Williams. Baroša to veľmi nemuselo mrzieť, pretože po sezóne vystúpil s "baranmi" na majstrovský piedestál. V súčasnosti je voľným hráčom a nevedno, či je s niekým v rokovaní.

Tomáš Matoušek (naposledy HC 05 iClinic Banská Bystrica):

Niekoľkonásobný reprezentant je taktiež v týchto dňoch bez práce. Reprezentačnú pozvánku nedostal, no mohol sa tešiť v domácom prostredí zo zisku majstrovského titulu. Matoušek to v minulosti skúšal aj v českej extralige, no tam sa mu príliš nedarilo. Jeho nové pôsobisko stále nie je známe.

Prečítajte si aj

Kto by mohol hrať za Slovan?

Tomáš Zigo (naposledy HC 05 iClinic Banská Bystrica):

Šikovný center mal veľmi dobrú sezónu v domácom klube, ktorú zakončil na domácom svetovom šampionáte. Skvelú formu si preniesol aj do národného tímu, hoci nezbieral body, no všetci boli s jeho výkonmi spokojní. Podobne ako Matoušek, aj Zigo hrával v Česku. Kde však skončí tentoraz, nevedno.

Andrej Šťastný (naposledy HC 05 iClinic Banská Bystrica):

Rodák z Trenčína po zlých skúsenostiach v Slovane Bratislava dal radšej prednosť angažmánu z domácej ligy. Naskočil do banskobystrických farieb a urobil azda najlepšie rozhodnutie v doterajšej kariére. Hneď v prvom roku oslavoval titul majstra Slovenska. Šťastný však prežil aj jednu nepríjemnú udalosť počas stretnutia v Poprade, keď sa mu kúsok úlomku z rozbitého plexiskla zapichol do krku. Našťastie to nebolo nič vážne. Aj on aktuálne čaká na ponuky z iných klubov či súťaží.

Prečítajte si aj

VIDEO Ako vyzerá aktuálny káder HC Nové Zámky?

Marek Slovák (naposledy HK Nitra):

Veľká osobnosť nitrianskeho hokeja sa rozhodla nezotrvať pod Zoborom. 30-ročný vzrastom nízky útočník patrí medzi produktívnych hokejistov našej najvyššej súťaže. Pred dvomi rokmi odišiel do bieloruskej Junosti Minsk, ale nestotožnil sa s úlohami v mužstve a vrátil sa domov. O jeho služby sa môže zaujímať viacero klubov, ale doteraz nerozhodol o svojej budúcnosti.

Eduard Šedivý (naposledy HC Košice):

27-ročný obranca strávil v Košiciach štyri ročníky, počas ktorých chodieval reprezentovať Slovensko na MS pod vedením niekdajšieho kormidelníka Zdena Cígera. Forma Šedivého ale išla postupom času výrazne dole, a to malo pravdepodobne za následok, že sa s ním klub z metropoly východu rozlúčil. V minulosti hrával v Tipsport lige za Žilinu či Piešťany. Zmluvu do novej sezóne ešte nemá.

Prečítajte si aj

VIDEO Nedostal kvalifikačnú zmluvu, odišiel do KHL!

Gabriel Spilar (naposledy HC Košice):

Dlhoročná ikona a miláčik košických tribún. To je v skratke persóna Gabriela Spilara. Tento 38-ročný rýchlonohý veterán s obrovským prehľadom v hre sa musel z rodného klubu porúčať. Niekedy dávno bol o legendárnu "44" veľký záujem v ostatných celkoch našej súťaže. Doteraz je však bez práce a vzhľadom k jeho veku, nie je vylúčené, že možno skončí s hokejom. Nedávno sa ale pošuškávalo, že je v hľadáčiku tipsportligového nováčika z Michaloviec. Oficiálne informácie sa však nepotvrdili.

Patrik Lušňák (naposledy HC Košice):

Piešťanský odchovanec sa po škaredej autonehode snažil svoju kariéru reštartovať vo Zvolene. Po čase ale prišlo rozhodnutie zmeniť prostredie a voľba padla na Košice, kde však patril medzi nevýrazné postavy. Momentálne nemá nikde podpísaný kontrakt.

Dávid Bondra (naposledy HK Poprad):

Syn slávneho otca zažil pod Tatrami tri veľmi dobré sezóny a vo dvoch prípadoch mu zabezpečili účasť na svetových šampionátoch. Nateraz ešte nepredĺžil spoluprácu s Popradom, nakoľko z kuchyne kamzíkov zaznelo, že je na skúške v inom tíme. Ten ale nebol špecifikovaný.

Prečítajte si aj

VIDEO Nemá rád veľké mestá, cieľ do novej sezóny si nedáva

Juraj Cebák (naposledy HK Dukla Trenčín):

Skúsený 36-ročný obranca odohral v Trenčíne dve a pol sezóny. Tam zamieril z Banskej Bystrice. Zaujímavosťou je, že v ročníku 2017/18 sa vo finále stretol práve s klubom spod Urpína, no 69 zápasoch nedal ani jeden gól. Poslednú sezónu o niečo vylepšil, keď aspoň raz prestrelil súperovho brankára. Kam povedú ďalšie kroky prievidzského odchovanca nie je jasné.

Mário Lunter (naposledy HC 05 iClinic Banská Bystrica):

25-ročný Banskobystričan naposledy toho stihol pomerne veľa. Za Slovan Bratislava odohral v KHL 52 stretnutí a zaznamenal 12 bodov. Pred koncom prestupového obdobia si ho stiahli naspäť domov. V dôležitom play-off bol veľmi významným hráčom. V 16 zápasoch nazbieral 11 bodov a výraznou mierou sa podpísal pod zisk zlatého hetriku. Sezóna sa pre neho neskončila, pretože putoval do širšej nominácie Slovenska pred MS a napokon sa aj predstavil na turnaji v Košiciach. Napriek tomu sa ešte nemôže pochváliť novým kontraktom.

Prečítajte si aj

VIDEO Z Nových Zámkov odišiel aj posledný Kanaďan, zamieril k českému majstrovi

Patrik Lamper (naposledy HC 05 iClinic Banská Bystrica):

Lamper má podobnú vizitku ako Lunter. Obaja totiž odišli na hosťovanie do Slovana. A spoločne sa pred prestupovým obdobím vrátili naspäť. Jediný rozdiel bol v tom, že si 26-ročný univerzálny útočník nevyslúžil pozvánku do reprezentácie. Ani v jeho prípade sa nevie, kde zakotví v budúcom ročníku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články