Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Bjalončík v Nice vyrástol po hokejovej aj ľudskej stránke: Vyhrať titul v Poprade by bolo pekné aj kvôli fanúšikom

POPRAD - Mladý útočník Peter Bjalončík v minulej sezóne zbieral skúsenosti na hosťovaní vo francúzskom Nice. V novom ročníku by už mal patriť medzi stálice v zostave HK Poprad.
Zdroj: 32055
Zdieľajte:

Čo ti dalo pôsobenie v Nice?

"Pôsobenie v Nice, alebo celkovo vo Francúzsku, mi dalo veľmi veľa po hokejovej a rovnako i po osobnej stránke, za čo som veľmi vďačný trénerovi Šutorovi, pretože mi dôveroval a posielal ma na kľúčové momenty zápasov."

Bol si počas minulej sezóny v kontakte s trénermi v Poprade?

"Skôr by som povedal, že v kontakte boli medzi sebou kluby Nice a Poprad a zaujímali sa, ako hráme spoločne s Matejom Paločkom. Volával som však aj s pánom Jurínyim, ktorý sa zaujímal ako sa mám a podobne."

Prečítajte si aj

Andrisík chce v Nových Zámkoch hrať čo najviac a ukázať sa, dáva si menšie ciele

Ako by si porovnal francúzsku a slovenskú ligu?

"Povedal by som to tak, že každá liga je v niečom iná. Vo Francúzsku sa hrá hokej viac priamočiaro, veľa sa korčuľuje. Naopak, na Slovensku je to viac o taktike a individuálnej činnosti hráča. Prvých šesť tímov z francúzskej ligy by pokojne zapadlo do našej Tipsport ligy."

Aké máš ciele v sezóne 2019/20?

"Do novej sezóny idem s tým, aby som mal najmä pevné miesto v zostave, aby sa darilo tímu a aby sme boli úspešní."

Aká je partia v tíme?

"Partia v tíme je zatiaľ vynikajúca. Vyplýva to najmä z toho, že väčšina hráčov v tíme ostáva. Tešíme sa už aj na zahraničných hráčov a verím, že aj oni zapadnú a budeme všetci ťahať za jeden povraz počas celej sezóny."

Rozprával si sa už s trénermi, čo asi od teba budú očakávať?

"Nejaké pohovory sme už mali, ale zatiaľ to ešte nebolo tak konkrétne, pretože je ešte len leto. Hlavné rozhovory budú až keď sa začne sezóna a prvé tréningy na ľade."

Prečítajte si aj

TOP 8 hráčov narodených v tomto tisícročí, ktorí by mohli zaujať v novej sezóne Tipsport ligy

Môže Poprad v sezóne 2019/20 vyhrať slovenský titul?

"Myslím si, že adeptov na titul je v lige viacero, ale my si ako tím veríme na čo najlepšie umiestnenie. Vyhrať titul som nezažil už nejakú dobu a určite by to bolo pekné, aj kvôli našim fanúšikom."

Ako hodnotíš letnú prípravu na suchu?

"Príprava prebehla bez najmenších problémov. Ja osobne som sa zameral hlavne na to, v čom mám nedostatky, tak verím, že mi to pomôže."

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články