Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

TOP 8 hráčov narodených v tomto tisícročí, ktorí by mohli zaujať v novej sezóne Tipsport ligy

BRATISLAVA - Vybrali sme sedem mladých slovenských hráčov, ktorí by mohli preraziť v Tipsport lige počas sezóny 2019/20.
Zdroj: 30635
Zdieľajte:

Matej Bátory (MHK 32 Liptovský Mikuláš)

19-ročný brankár nastúpil za Liptákov dvakrát už v predošlej sezóne. V novej by mohol dostať ešte o niečo viac priestoru. Tréner Anton Tomko zatiaľ oficiálne nemá žiadneho gólmana. Očakáva sa, že Bátory nebude jednotka ani dvojka, ale vzhľadom na dĺžku sezóny by sa mohol prepracovať znova do bránky MHK 32. Sedem zápasov už absolvoval obranca Sebastián Droppa, syn legendárneho Ivana Droppu, aktuálne asistenta trénera v Banskej Bystrici.

Prečítajte si aj

Prehľad: Brankárske jednotky tímov Tipsport ligy v sezóne 2019/20

Dominik Sojka (HC ´05 iClinic Banská Bystrica)

Vysoký útočník hrá veľmi dobre telom, vie si vytvoril priestor a taktiež zakončiť. Pri zraneniach dostal šancu od Dana Cemana v ročníku 2018/19 na deväť stretnutí, zahral si aj za HK Orange 20 a javil sa dobre. Tento rok bol súčasťou nášho tímu na MS do 18 rokov. Okrem neho sa z juniorky majstrovského tímu môžu posunúť obrancovia Sebastián Hudec a Adam Kobolka či útočník Ján Sarvaš.

Jakub Minárik (HK Nitra)

V sezóne 2018/19 si zahral za juniorský tím Nitry, kde mal priemer bodu na zápas, HK Orange 20 v Tipsport lige aj v 1. lige a taktiež hosťoval v Topoľčanoch. Popri tomto všetkom stihol aj 15 duelov za áčko "Corgoňov" v základnej časti a šesť pridal aj v play-off. Minárik si už otvoril strelecký účet. Rovnako dobre sa javí krídelník Alexander Hvizdoš. I on strelil gól v Tipsport lige. Nastúpil dokonca na posledný finálový duel proti Banskej Bystrici.

Marko Stacha (Dukla Trenčín)

16-ročný Martin Chromiak sa stal dvojkou nedávnou draftu CHL a mal by posilniť kanadský Kingston Frontenacs. Ak sa tak ale nestane, tak aj on určite pridá ďalšie stretnutia na seniorskej úrovni. Doposiaľ absolvoval dva zápasy. V Trenčíne počítajú hlavne s obrancom Markom Stachom, o čom informoval tréner Ján Pardavý. Len 17-ročný zadák patril v uplynulom ročníku medzi opory juniorského tímu trenčianskeho družstva. Teraz by ho nemal minúť debut medzi seniormi.

Oliver Fatul (HKM Zvolen)

16-ročný obranca sa vrátil na Slovensko po troch rokoch vo Švédsku, ktoré strávil v dorasteneckých tímoch Malmö Redhawks a juniorke celku IK Oskarshamn. Zvolen mu dá šancu preraziť rovno do áčka. Rovnaký prípad je aj o rok starší ofenzívny hráč Jakub Kolenič, ktorý sa vracia domov, pretože je odchovancom HKM. Zvolenský tím opúšťal pred rokom, sezónu 2018/19 odohral za dorast a juniorku taktiež švédskeho mužstva - Falu IF.

Prečítajte si aj

Veľký prehľad: Najväčšie hviezdy Tipsport ligy, ktoré ešte nemajú klub na sezónu 2019/20

Adrián Valigura (HK Poprad)

Keďže si ho v drafte CHL vybral Rouyn-Noranda Huskies, aktuálny víťaz Memorial Cupu, tak môže odísť do kanadskej QMJHL, no ak sa tak nestane, v Poprade by mal zažiť prelomový ročník. Už v uplynulej sezóne strelil prvý gól v Tipsport lige, dokonca do siete majstrovskej Banskej Bystrice. Produktívny bol v juniorskej lige. Z popradských hráčov narodených v roku 2000, alebo neskôr, už má miesto v áčku Boris Česánek, chytiť sa má aj ďalší bek, Martin Semaňák.

Alexander Zekucia (HK Dukla Ingema Michalovce)

Rodák zo Spišskej Novej Vsi odohral sezónu 2018/19 takmer kompletne za tím z rodného mesta v 1. lige. Nastúpil na 43 duelov, získal 14 kanadských bodov. Päť stretnutí základnej časti a celé play-off potom odohral za juniorku Dukly Trenčín. V Michalovciach bude hosťovať. Nováčik však pravdepodobne ponúkne šancu aj ďalším mladíkom ako Matej Farkaš, Dávid Hájnik, Lukáš Lačný, Adam Stripai či Jakub Ragan.

Andrej Golian (HC 07 Detva)

Ako sedemnásťročný sa dostal na nedávne MSJ, po nich získal miesto v Detve ako najmladší stabilne hrajúci člen Tipsport ligy. Javil sa dobre, no ešte potrebuje zbierať skúsenosti. Tie mu má pridať nový ročník, v ktorom s ním tréner Josef Turek počíta. Ak sa nestane niečo neočakávané, takže pod Poľanou tento rodák z Banskej Bystrice v minulosti hrajúci za dorast a juniorku HKM Zvolen, ostane. Do Detvy prišiel z Liptovskému Mikuláša aj 18-ročný útočník Filip Čenka.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články