Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Prehľad: Brankárske jednotky tímov Tipsport ligy v sezóne 2019/20

BRATISLAVA - Pozreli sme sa na brankárske jednotky tímov Tipsport ligy v sezóne 2019/20.
Zdroj: 30843
Zdieľajte:

Úradujúci majster HC ´05 iClinic Banská Bystrica sa bude znova spoliehať na zahraničného gólmana. Prišiel Kanaďan Tyler Beskorowany, ktorý bol svojho času najlepším brankárom nemeckej DEL-ky, v poslednej sezóne vyhral všetko, čo sa dalo v Cardiffe Devils. Na súpiske je ešte mladý Matej Gajan.

HKM Zvolen naďalej počíta so skúseným slovenským gólmanom Tomášom Tomekom. Z klubu sa porúčal Kanaďan Mackenzie Skapski, zatiaľ čo z Liptovského Mikuláša na pozíciu dvojky dorazil Juraj Hollý.

Prečítajte si aj

Banská Bystrica a Nitra majú záujem o slovenského útočníka dlhodobo hrajúceho v zámorí

Vo vicemajstrovskom tíme z Nitry pokračujú 34-ročný Čech Miroslav Hanuljak a 27-ročný Slovák Juraj Šimboch. Zdá sa, že znova bude chytať ten, kto bude mať lepšiu formu, takže ťažko v tomto prípade hovoriť o jasnej jednotke. Košice v tom majú jasno, po skvelej sezóne v Nových Zámkoch bude hlavnou oporou Andrej Košarišťan. Na pozícii dvojky ostáva Stanislav Škorvánek.

Radosť a spokojnosť vládne taktiež v Poprade. Tam zotrval Čech Tomáš Vošvrda a to napriek tomu, že mal ponuky zo zahraničia. 24-ročný Juraj Halo by po jeho boku mohol o niečo vyrásť. Dukla Trenčín má už "zabehnutého" spoľahlivého Michala Valenta. Ten však dostal výraznú konkurenciu v podobe mladého Matej Tomeka, ktorý sa vrátil zo zámoria.

Nové Zámky musia riešiť odchod spomínaného Košarišťana. Zmluvu ale predĺžil Matej Kristín, ktorý mal po príchode v uplynulom ročníku fantastické čísla. Juhoslovenský tím má zatiaľ len jedného gólmana. Najlepší brankár uplynulej sezóny v Tipsport lige bol Maďar Ádám Vay. Jeho odchod vyriešil DVTK Jegesmedvék Miškolc angažovaním Miklósa Rajnu z MAC Budapešť. Dvojkou ostáva Rumun Attila Adorjan.

Prečítajte si aj

VIDEO TOP 11 nových ofenzívnych hviezd Tipsport ligy

Tím z hlavného mesta našich južných susedov doviedol Slováka Tomáša Halásza. On a Bence Bálizs budú pre MAC vyrovnaným duom. Do Detvy prišiel z Liptovského Mikuláša skúsený Marek Šimko, zotrvať by mal aj Roman Petrík. Kométa uplynulého ročníka. Pre podpoliansky tím skvelá dvojka. MHK 32 Liptovský Mikuláš zatiaľ nemá žiadneho gólmana. Hovorilo sa o Jánovi Lacovi, ale to sa ešte uvidí. Medzi seniormi by sa však mohol zabývať 19-ročný Matej Bátory.

HK Dukla Ingema Michalovce počíta na pozíciu jednotky s Adamom Trenčanom. 28-ročný Banskobystričan vychytal postup. Vedľa neho sú v tíme Filip Šurák a Tomáš Tkáčik.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články