Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 11 nových ofenzívnych hviezd Tipsport ligy

BRATISLAVA - Sezóna 2019/20 sa pomaly blíži, tímy stavajú kvalitné kádre, v ktorých zarezonovalo aj niekoľko nových ofenzívnych hviezd, ktoré určite opäť raz pozdvihnú kvalitu Tipsport ligy. Pozreli sme sa na najväčšie útočné esá, ktoré v najvyššej slovenskej súťaži ešte nikdy nehrali, takže ich čaká premiéra.
Zdroj: 32038
Zdieľajte:

Mike McMurtry (HC ´05 iClinic Banská Bystrica)

Súčasťou "baranov" v novej sezóne bude aj dvadsaťšesťročný kanadský center Mike McMurtry. Rodák z predmestia Ottawy pôsobil v uplynulých troch sezónach prevažne v AHL, niekoľko zápasov však odohral aj v ECHL. Ide teda o podobný prípad, akým bol napríklad aj Éric Faille. Práve McMurtry by mohol byť náhradou za najproduktívnejšieho hráča poslednej sezóny, ktorý po dvoch úspešných sezónach vyskúša druhú najvyššiu švajčiarsku súťaž.

Allan McPherson (HKM Zvolen)

Rodák z Kinburnu v provincii Ontario hral v nižších zámorských súťažiach, svojich päť posledných sezón na americkom kontinente pôsobil v mužstvách štartujúcich v ECHL a AHL. V decembri 2017 si to namieril do Európy, kde jeho prvou skúsenosťou bola švajčiarska súťaž NLB. V nej po svojom príchode bez dlhšej aklimatizácie zaznamenal v 23 zápasoch 23 bodov (9+14). Svoje prednosti potom naplno predviedol v sezóne 2018/2019, v ktorej sa upísal tímu EBEL ligy zo Znojma. Jeho angažovanie Orly z južnej Moravy určite neoľutovali, veď McPherson prispel v 48-mich zápasoch porciou 59 bodov za 19 gólov a 40 prihrávok a stal sa druhým najproduktívnejším hráčom mužstva.

Christophe Lalancette (HK Dukla Ingema Michalovce)

25-ročný center bol v roku 2012 draftovaný v štvrtom kole San José Sharks, avšak nedostal sa ani do AHL. Po piatich rokoch v juniorskej QMJHL sa zabýval v ECHL. Tri roky hrával za Tulsu Oilers, v minulej sezóne obliekal dresy až štyroch rôznych tímov, ktorými boli Orlando Solar Bears, Allen Americans, Wichita Thunder a Jacksonville IceMen. Michalovce budú jeho prvá európska zástavka.

Kyle Beach (DVTK Jegesmedvék Miškolc)

Naposledy hrával v druhej nemeckej lige za Tölzer Löwen. Predtým odohral štyri roky v kvalitnej EBEL lige, kde postupne vystriedal Salzburg, Graz a Villach. V roku 2014 krátko hosťoval vo Švédsku, keď obliekal dres HV 71. Svojou robustnou postavou by mal budiť rešpekt, a taktiež mu nerobí problém zhodiť rukavice. V roku 2013 odohral pár stretnutí v príprave za Chicago Blackhawks. V zámorí inak nastupoval len v AHL

Jesse Gabrielle (HK Nitra)

Rodák z Moosominu bol v roku 2015 draftovaný Boston Bruins zo štvrtého kola a očakávalo sa, že postupom času by sa mohol prebojovať až do prvého tímu v NHL, lenže tieto predpoklady sa nenaplnili, pretože ho značne pribrzdili aj zdravotné problémy. Gabrielle to dotiahol len do AHL, kde za Providence Bruins v rozmedzí troch sezón odohral slabých 25 zápasov, v ktorých strelil jeden gól a na tri prihral. Minulú sezónu strávil kompletne v ECHL, kde nastupoval za Atlantu Gladiators a Wichitu Thunder. Nedávno posilnil austrálsky CBR Brave, kde chce vyhrať titul a na začiatku septembra sa pripojí k Nitre.

Prečítajte si aj

Do Austrálie by mal ísť hrať každý, je to tam úžasné, hovorí Gabrielle. Najskôr vyhrá titul s Brave, potom v Nitre

Jake Hansen (HKM Zvolen)

Dvadsaťdeväťročný krídelník prestupuje pod Pustý hrad po sezóne strávenej v britskom Coventry Blaze, kde odohral 23 zápasov a zaknihoval v nich 25 bodov za 6 gólov a 19 asistencií. Rodák z White Bear Lake v Minnesote bol v roku 2007 v treťom kole draftovaný tímom Columbus Blue Jackets, v zámorskej hierarchii sa ale najvyššie dostal do AHL, kde v troch sezónach obliekal dres Springfieldu Falcons. Následne si to nasmeroval cez oceán a posledných päť sezón strávil na starom kontinente, postupne v mužstvách najvyšších súťaží vo Fínsku, Nemecku, Dánsku a Anglicku. Americký novic medzi rytiermi by sa dal charakterizovať ako dobrý korčuliar a forward preferujúci fyzický hokej, no nie je mu cudzie ani kombinačné európske poňatie hokeja.

Guillaume Leclerc (HK Poprad)

V minulej sezóne hrával za Grenoble, ktoré vo finále Magnus Ligy zdolalo v boji o titul najväčšieho konkurenta Rouen. Nazbieral 82 kanadských bodov (35+46). Nad hlavu zdvihol majstrovský pohár a zahral si aj na MS 2019, avšak jeho Francúzsko nešťastne spadlo do B-kategórie. Mladému Francúzovi sa páčila skutočnosť, že mu popradský manažment vyšiel v ústrety a "netlačil" ho k podpisu kontraktu. Zároveň ho potešilo, že sa ozval klub, ktorý mal o neho veľký záujem.

Joona Jääskeläinen (HC ´05 iClinic Banská Bystrica)

22-ročný krídelník by sa mal v tíme majstra starať o body. V sezóne 2017/18 v tíme Ketterä vyhral produktivitu Mestis, keď strelil 30 gólov a pridal 31 asistencií. Bol najlepším strelcom sezóny, postaral sa až o dvanásť presilovkových zásahov a nazbieral 1,33 bodu na zápas. S týmto tímom v uplynulom ročníku Mestis vyhral, no premiestňuje sa na Slovensko.

Kyle Bonis (HKM Zvolen)

Krídelník prispel v minulej sezóne svojmu tímu k zlatým medailám v 67 zápasoch 32 presnými zásahmi a 31 asistenciami. Je rodákom z Lindsay v kanadskej provincii Ontario, no väčšinu svojej zámorskej kariéry odohral v amerických tímoch nižších súťaží. Pred svojou misiou v Európe, obliekal štyri sezóny dres mužstva ECHL Toledo Wayne, päť duelov zo sezóny 2017/2018 má tento 30-ročný útočník na konte aj v AHL, ako hráč tímu Iowa Wild.

David Rodman (DVTK Jegesmedvék Miškolc)

Slovinský útočník si vyskúša, aké to je hrať pod vedením svojho brata Marcela, pretože práve ten sa stal novým trénerom maďarského tímu. David Rodman je dlhoročný reprezentant Slovinska, zahral si na šiestich MS A-kategórie a dvoch ZOH. Počas kariéry nastupoval naprieč celou Európou a dva roky strávil aj v kanadskej QMJHL. Na konte má tri slovinské tituly.

Jesse Pelamo (HK Poprad)

Jesse Pelamo je dvadsaťštyriročný útočník využiteľný na poste centa. Rodák z fínskeho Tampere vyniká produktivitou a najmä skvelými fyzickými parametrami (191 centimetrov, 88 kilogramov). Svoju seniorskú kariéru doteraz spojil hlavne s klubmi fínskej ligy Mestis, v ktorej doteraz v rámci štyroch sezón v dresoch KeuPa HT a LeKi absolvoval 216 zápasov s bilanciou 43 gólov a 98 asistencií. V sezóne 2017/18 naskočil aj do Liigy v rámci klubu Lukko Rauma. Stúpajúcu produktivitu preukázal aj v uplynulej sezónne v Suomen Cup, kde dokázal vsietiť v štyroch zápasoch dva góly a na sedem prihrať.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články