Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Jeden z kandidátov na prezidenta prezradil, čo plánuje urobiť so slovenským hokejom

BRATISLAVA - Miroslav Šatan, Dárius Rusnák a Jaromír Šmátrala. To je trio mužov, ktorí sa budú v stredu 26. júna uchádzať o post prezidenta SZĽH na kongrese.
Zdroj: 32010
Zdieľajte:

Každý z kandidátov už predstavil svoju víziu. Tá predstavuje ďalšie smerovanie slovenského hokeja. Drvivá väčšina však stojí za Miroslavom Šatanom a unisono tvrdí, že niet vhodnejšieho uchádzača. Teraz výraznejšie prehovoril aj Šmátrala. "To, že nie som tak verejne známy sa môže javiť ako hendikep. Ale základ úspechu je vedieť urobiť z nevýhody výhodu. Využívam všetok svoj čas na komunikáciu s klubmi, a menej sa venujem médiám. Slovenský hokej potrebuje systematickú prácu, mám jasnú víziu a plán realizácie.

Je potrebné preinvestovať viac peňazí do klubov, zamerať sa na rekonštrukciu existujúcich zimných štadiónov a budovanie nových plnohodnotných zimných štadiónov, rozvíjať talent u detí už od 6 – 7 rokov, obnovenie mandátnych trénerov, ktorých vzdelávanie a financovanie bude zabezpečené zväzom, budovať slovenskú školu hokeja a vrátiť slovenský hokej na svetovú úroveň," vysvetľuje v rozhovore pre napalete.sk, prečo sa rozhodol kandidovať na šéfa SZĽH.

Pozrite si aj

VIDEO Ramsay prezradil meno svojho favorita vo voľbách prezidenta SZĽH!

Končiaci prezident Martin Kohút otvorene povedal, aký bol stav v našom hokejovom hnutí pred jeho nástupom a aký je v súčasnosti. Vymenoval viacero vecí, ktoré priniesli progres. Šmátrala si však myslí, že to nie je všetko. "Žiaľ, musím konštatovať, že vývoj hokeja na Slovensku začal stagnovať, momentálne nepatríme medzi svetovú špičku, boríme sa s klesajúcou hráčskou základňou, nedostatkom financií v kluboch. Zdá sa, že nemáme dlhodobú stratégiu rozvoja hokeja. Najskôr sme sledovali kanadskú školu, potom fínsku, teraz znova kanadskú. Je v tom chaos, bez dlhodobého konceptu," ponúka vlastný pohľad na náš hokej.

Prečítajte si aj

VIDEO Nový prezident, tréningy na ľade už v júni a cieľom Tipsport liga!

Ak by sa ku kormidlu zväzu dostal, prezradil, čo by urobil ako prvé po zvolení do funkcie. "V prípade úspechu vo voľbách plánujem okamžite rokovať s jednotlivými zástupcami klubov, predstavím im moju víziu a zároveň vypočuť si ich predstavy a smerovanie slovenského hokeja z pohľadu krátkodobého ako aj dlhodobého rozvoja hokeja. Verím, že spoločnými silami posunieme slovenský hokej späť medzi najlepšie svetové tímy," pokračoval Šmátrala.

Prečítajte si aj

VIDEO Hokejista roka 2019: Ceny sa ušli Ramsaymu či Liškovi a Zdeno Chára sa stal po šiestykrát víťazom!

Minulý týždeň sa Richard Lintner nechal počuť a otvorene požiadal protikandidátov Miroslava Šatana, aby odstúpili z volieb. 41-ročný rodák z Trenčína odpovedal mu poslal svojskú odpoveď. "Určite ste si všimli, že skupina okolo Miroslava Šatana je mediálne protežovaná. Majú veľký priestor v médiách a ten využívajú aj na výzvy na odstúpenie svojich súperov. Prečo sa nezamerajú na svoju prácu a namiesto toho sa snažia zastrašiť svojich súperov? Možno sa boja? Prečo by mali súperi pána Šatana odstúpiť? Aby automaticky vyhral, bez boja? Celý život som športovec, nepomýšľal som nad odstúpením, tiež sa viem vyrovnať s tlakom. Neurazte sa, ale prvoradé sú pre mňa kluby, nie médiá," uzavrel Šmátrala pre portál napalete.sk

Zdieľajte:
Zdroj informácií: napalete.sk

Diskusia

Podobné články