Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Nový prezident, tréningy na ľade už v júni a cieľom Tipsport liga!

MARTIN - V pondelok popoludní sa uskutočnila akcia pod názvom Na buly s HK Martin. Za prítomnosti prezidenta, riaditeľa či hráča Tomáša Pokrivčáka a Igor Pĺža, PR manažéra, sa hovorilo o plánoch tímu z Turca pred novou sezónou 2019/20.
Zdroj: 31859
Zdieľajte:

Martinčania v priebehu júna informovali o tom, že sa novým prezidentom vlaňajšieho nováčika druhej najvyššej súťaže stal miestny podnikateľ a zanietenec Michal Mojžiš. "Povedal som si, že hokeju v Martine treba ešte viac pomôcť. Dohodol som sa, že v rámci mojich možností vypomôžem klubu predovšetkým po manažérskej stránke. Klub musí fungovať ako firma. Taktiež musí každý prispievateľ vedieť, kam pôjdu jeho financie a treba garantovať, že sa nebudú strácať," smelo sa vyslovil nový muž Martina Mojžiš.

Prečítajte si aj

VIDEO All-star Tipsport ligy

"Rytieri" už od mája naplno zarezávajú v prípravnom procese pod vedením kondičného trénera Jaroslava Markoviča, ktorý už nebude hrávať za svoj rodný tím. Hráčov na konferencii zastupoval útočník Tomáš Pokrivčák. V krátkosti poodkryl niečo z letnej prípravy. "Letná príprava prebieha podľa plánu. Nachádzame sa v predposlednom týždni. Absolvovali sme všetky potrebné jednotky, ktoré sú pre hokejistov dôležité," uviedol 34-ročný martinský rodák.

Pozrite si aj

VIDEO "Zlatý" gejzír radosti!

V našich končinách nie je veľmi vo zvyku, aby malo mužstvo prípravu na suchu obohatenú aj o tréningy na ľade. V Trenčíne to už poznajú, a takisto aj Martin skúsil takúto cestu. "Tento rok sme do prípravy zahrnuli aj ľad. Myslím, že vládne obojstranná spokojnosť," doplnil Pokrivčák.

Po úvodných slovách prišlo tiež k otázke zloženia tímu na novú sezónu. Turiec postupne zásoboval fanúšikov informáciami o tom, kto skončil, kto prišiel, prípadne predĺžil spoluprácu. "Snažili sme sa, aby káder ostal pokope. Samozrejme, nie vždy sa to podarí a treba počítať aj so zmenami. Náš posledný kapitán Pacalaj sa rozhodol vyskúšať si zahraničie a podpísal zmluvu s francúzskym klubom. Druhou veľkou zmenou je, že sme sa nedohodli na podmienkach s našim dlhoročným hráčom Jaroslavom Markovičom. Ostatní chalani by mali byť jasní," informoval Murček, ktorý objasnil situáciu na brankárskom poste. Minulú sezónu podával famózne výkony mladík Bernát a o jeho služby sa budú môcť oprieť aj tentoraz. "Končí Dominik Riečický, ktorého nahradí Lukáš Gavalier. Ten už v našom tíme bol v minulosti. Do prípravy zapojíme mladých odchovancov a dáme im šancu ako v predošlom ročníku," pokračoval Milan Murček.

Akútnou témou vo všetkých slovenských klubov sú financie. Každoročne sa po skončení sezóny riešia otázniky v tomto smere či rôzne splátky. Ani Martin netvorí výnimku. Riaditeľ klubu ale dáva veci na pravú mieru. "Všetky záväzky nemáme vysporiadané. To by som klamal. Máme dohodu s dodávateľom výstroja, ktorému sme dlžní ešte nejaké peniaze, avšak nejde o závratnú výšku. Vlani sme začínali od nuly a za výstroj sme zaplatili 80 000€," prezradil Murček a ešte pridal informáciu, že ešte nie sú vyplatení všetci hráči zo "strieborného" kádra. "Je pravda, že niektorým hokejistom ešte dlhujeme polovicu marcovej odmeny. Chcem poznamenať, že to bola v poradí deviata výplata. Ak poznáte pomery v slovenskom hokeji, väčšinou sa kontrakty uzatvárajú na nejakých osem mesiacov. My sme to nastavili do marca. Keďže sezóna prebiehala dobre, povedali sme si, že im to vyplatíme. Nepočítali sme však s tým, že nám v januári vypadne jeden z dôležitých partnerov, ktorý predstavoval sumu 20 000€. Preto nastal menší sklz," vysvetlil aktuálne dianie ohľadom financií v klube Milan Murček.

Prečítajte si aj

VIDEO Hokejbalový titul je doma, teraz je na rade ten hokejový

Michal Mojžiš si posvietil aj na otázku cieľov Martina v nadchádzajúcom ročníku prvej ligy. "Ciele by mali byť najvyššie. Martinský hokej si zaslúži byť niekde inde, ako sa momentálne nachádza. Budúcej sezóny sa chopíme trochu inak, s tým, že sa snažíme o systémové kroky. Budeme sa snažiť zabojovať o postup do Tipsport ligy, ale veľa bude závisieť od posilnenia konkurencie. Počuli sme, že Bratislava má vysoké ambície. Považujeme ju za najväčšieho protivníka, s ktorým budeme súperiť. A hlavne bojovať o to, aby sme sa dostali do najvyššej súťaže," doplnil prezident martinského klubu plány na najbližšie obdobie.

Fanúšikovia sa však stále nedozvedeli, kto povedie tím naďalej. "Počítame s trénermi z minulej sezóny Róbertom Spišákom a Radovanom Somíkom. Definitíva by mala padnúť v priebehu dvoch týždňov," uzavrel riaditeľ HK Martin Milan Murček.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: facebook.com

Diskusia

Podobné články