Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Môže byť Los Angeles Kings najspokojnejším tímom draftu NHL 2019?

LOS ANGELES - Kalifornský tím draftoval v prvom kole z celkovo piateho miesta.
Zdroj: 31916
Zdieľajte:

Chicago Blackhawks na treťom mieste trochu prekvapivo zobralo Kirbyho Dacha, takže razom bolo jasné, že "kráľom" sa ujde buď hviezdny bek Bowen Byram, alebo útočník Alex Turcotte. Štvrté Colorado vsadilo na zadné rady, čiže ku Kings putoval Turcotte. Po Hughesovi druhé najznámejšie americké meno na tohtoročnom drafte. Tiež prišiel z amerického projektu do 18 rokov. Ten mimochodom dostal na tento draft sedemnásť hráčov, čo je jasne najviac v rámci tímov.

Prečítajte si aj

VIDEO Najlepší hráči zo siedmeho kola v drafte NHL 2019

Získaním mladého centra však skvelý draft pre Kings iba začal. Los Angeles malo k dispozícii dve voľby v prvom kole a ďalšie dve v druhom. 18-ročný kapitán Švédska z tohtoročným zlatých MS U18, obranca Tobias Björnfot, už zbiera skúsenosti v SHL-ke. Má famózne korčuľovanie a prehľad v hre. Víťazi Stanley Cupu z rokov 2012 a 2014 ho brali na konci úvodného dňa draftu.

Americký útočník Arthur Kaliyev mal ísť na rad v prvom kole, kluby ho ale obchádzali a to využilo LA na začiatku druhého kola. Rodák z uzbekistanského Taškentu je Američan hrajúci za Hamilton Bulldogs v kanadskej OHL-ke, kde nazbieral počas ročníka 2018/19 až 102 bodov (51+51). Verte, v NHL sa mu raz podarí zažiť štyridsaťgólový ročník.

Prečítajte si aj

VIDEO Ako ovplyvnil draft 2019 šance už skôr draftovaných Slovákov na NHL?

Všetci traja spomínaní hokejisti sú do budúcnosti hráčmi do prvých dvoch formácií. Túto požiadavku plní aj švédsky krídelník Samuel Fagemo. Toho tiež Kings zobrali v druhom kole. Rodáka z Goteborgu všetky tímy prehliadli minulý rok, kedy už mohol byť draftovaný, a tak tentoraz nezaváhalo Los Angeles. Fagemo má v devätnástich za sebou už dve sezóny, v ktorých hrával za Frölundu v SHL. V minulej bol stálym členom zostavy. Tešil sa z titulu aj víťazstva v Lige majstrov.

Z tretieho kola pribudol do organizácie Kings český brankár Lukáš Pařík, ktorý bude veľkou konkurenciou aj pre nášho Dávida Hrenáka. Ďalej si klub vybral Jordana Spencea (kanadský obranca, 4. kolo), Kima Nousiainena (fínsky obranca, 4. kolo), Bradena Doylea (americký obranca, 6. kolo) a Andrea Leeho (švédsky útočník, 7. kolo).

Prečítajte si aj

VIDEO Nová výška platového stropu pre sezónu 2019/20 poriadne prekvapila
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články