Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Najlepší hráči zo siedmeho kola v drafte NHL 2019

VANCOUVER - Najväčšie hviezdy každého draftu idú tradične na rad v prvom kole, avšak niekoľko hviezd bolo draftovaných aj v závere. Ktorí sú najznámejší hráči z tohtoročného siedmeho kola?
Zdroj: 31965
Zdieľajte:

Filip Lindberg (Minnesota Wild)

20-ročný fínsky brankár odchytal sezónu 2018/19 v NCAA za UMass (Amherst), kde mal fantastický priemer inkasovaných gólov na úrovni 1,60 a úspešnosť zákrokov zas 93,6%. odmenou mu bola pozvánka na MSJ.

Bryce Brodzinski (Philadelphia Flyers)

18-ročné americké krídlo získalo za Blaine High, kde bol kapitánom, v USHS-MN za 23 zápasov famóznych 76 bodov. Omaha Lancers mu dala šancu v devätnástich stretnutiach USHL, nazbieral 17 bodov. Nový ročník začne v NCAA (University of Minnesota).

Prečítajte si aj

VIDEO Fantastický víkend pre Devils, lepšie to ani nemohlo dopadnúť

Axel Bergkvist (Arizona Coyotes)

19-ročný švédsky obranca sa zabýval do zostavy seniorského tímu Leksandsu v druhej najvyššej súťaži Allsvenskan. So svojim klubom postúpil do najvyššej SHL-ky, takže bude pokračovať v Európe.

Dustin Wolf (Calgary Flames)

Bolo veľké prekvapenie, že tento americký brankár nebol vybraný skôr. Posledné dve sezóny hviezdil v tíme Everett Silvertips hrajúcom WHL, kde je jeho spoluhráčom aj Slovák Martin Faško-Rudáš. Wolf v uplynulom ročníku priemerne inkasoval iba 1,69 gólu na zápas a úspešnosť zákrokov mal na úrovni 93,6%. Pred ním v Everette chytal Carter Hart, vychádzajúca brankárska hviezda, čiže Wolf je s ním logicky porovnávaný.

Valtteri Puustinen (Pittsburgh Penguins)

Fínsky útočník je ročník narodenia 1999, takže dvakrát už prišiel o draft. Do tretice to vyšlo. Za sebou má premiérovú sezónu medzi mužmi, ako stály člen zostavy HPK Hämeenlinna prispel osemnástimi bodmi k titulu v Liige. Na prelome rokov si zahral aj na MSJ, odkiaľ priviezol zlato, takže sezóna 2018/19 bola pre neho prelomová.

Cole Coskey (New York Islanders)

Americký krídelník sa tiež narodil v roku 1999. Už štyri sezóny hráva za Saginaw Spirit v OHL. Postupne zlepšuje svoje bodové zápisy. Najskôr mal jedenásť bodov, potom 31, 50 a naposledy až 63. Z tímového pohľadu bol tretím najlepším.

Prečítajte si aj

VIDEO Ako ovplyvnil draft 2019 šance už skôr draftovaných Slovákov na NHL?

Matthew Wedman (Florida Panthers)

Kanaďan je takmer identickým prípadom, ako Coskey. Tiež sa narodil v roku 1999 a rovnako postupne zlepšuje svoje bodové zápisy. Za Seattle Thunderbirds hral posledné štyri sezóny (14, 20, 47 a 77 bodov).

Kiril Tyutyayev (Detroit Red Wings)

Mladý ruský útočník mal v priemere rovný bod za zápas za Avto Yekaterinburg v MHL, čo je farma jekaterinburgského tímu hrajúceho KHL. 18-ročný hokejista sa však ešte nepresadil na medzinárodnej úrovni.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: eliteprospects.com

Diskusia

Podobné články