Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Košice sú na nový ročník pripravené: Draisaitl spoznal asistenta, z PR manažéra aj vedúci tímu

KOŠICE - Hokejisti HC Košice finišujú s prípravami na novú sezónu.
Zdroj: 31749
Zdieľajte:

Mužstvo z metropoly východu v priebehu mája i júna skladalo káder a realizačný tím. Košice po troch neúspešných ročníkoch urobili veľké rezy v tíme. Odišlo množstvo hráčov, no približne rovnaký počet ich prišiel. Trénerskej taktovky sa po Šimíčkovi ujal Peter Draisaitl, ktorý takmer celú prípravu bol bez asistenta.

Prečítajte si aj

VIDEO Kanadskí útočníci budú po odchode z Košíc a Detvy hrať v Rumunsku

Dnes už pozná jeho meno. Na lavičku sa k nemu postaví jeho krajan Jiří Šolc, ktorý do Košíc prichádza z českého Zlína. „S Honzom Šťastným sme boli dlhšie v kontakte, poznáme sa z pôsobenia v akadémii Českého hokejového zväzu. Košice si pamätám ešte z čias Československa, keď k nám chodievali vyhrávať také esá, ako Liba, Božík či Svitana. Majú u nás obrovský kredit a pôsobenie v tejto organizácii je pre mňa veľkou výzvou a verím, že aj posunom v mojej kariére,“ povedal pre oficiálnu stránku oceliarov Šolc.

Prečítajte si aj

VIDEO Lukáš Hvila sa vracia do známeho prostredia!

Športový manažér HC Jan Šťastný pridal ešte niekoľko informácii. „Po dlhom zvažovaní a rozhodovaní na pozíciu asistenta trénera A-mužstva sme sa rozhodli pre meno Jiří Šolc. Poznám Jiřího ako veľmi pracovitého, vzdelaného a férového človeka s veľkým množstvom skúseností. Verím, že sa v spolupráci mojej osoby, hlavného trénera Petra Draisaitla a celého realizačného tímu A-mužstva HC Košice vytvorí fungujúci celok, ktorý hráčom vytvorí perfektný profesionálny servis ako na ľade, tak aj mimo neho. Obrovskú výhodu vidím aj v jeho využití pri video analýzach, bez čoho sa dnes nedá fungovať a Jirko tuto rolu zastával v extraligovom Zlíne. Jednou z dôležitých úloh bolo aj zriadenie funkcie vedúceho mužstva. V minulosti ju vykonával v podstate 2. asistent trénera, čo rozhodne nebolo ideálne. Preto som veľmi rád, že na pozíciu vedúceho mužstva prichádza skvelý organizátor Vojto Petty, ktorý košické prostredie pozná vari zo všetkých najlepšie a moju ponuku prijal. V našej organizácii bude pokračovať aj ako PR manažér a iba si pribral ďalšiu funkciu a úlohy. Po vzájomnej dohode som presvedčený, že toto prepojenie bude perfektne fungovať, zvlášť čo sa týka veľmi úzkeho prepojenia medzi A-mužstvom, marketingom a médiami, čo považujem za veľmi dôležité, hoci na Slovensku asi aj ojedinelé a novátorské. Potrebujeme, aby organizačne všetko okolo celého tímu fungovalo na najvyššej profesionálnej úrovni a všetci sa mohli sústrediť na čo najlepší športový výkon, pričom som presvedčený, že tu uvádzané mená sú toho zárukou, doplnil pre web Košíc.

Pozrite si aj

VIDEO Po tvrdom bodyčeku urobil kotrmelec!

Aktuálny káder HC Košice na sezónu 2019/20:

Brankári: Andrej Košarišťan, Stanislav Škorvánek.

Obrancovia: Dávid Boldižár, Jakub Cibák, Václav Čížek, Patrik Koch, Filip Maňák, Christián Michalčin, Jurij Repe, David Růžička, Tomáš Slovák.

Útočníci: Martin Belluš, Juraj Bezúch, Dalibor Bortňák, Marcel Haščák, Michal Chovan, Oliver Jokeľ, Jakub Kövér, Juraj Majdan, Šimon Petráš, Branislav Rapáč, Dávid Skokan, Jakub Suja, Filip Vrábeľ, Roman Žitný, Juraj Milý.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami prvé kolo draftu do NHL 2019

Realizačný tím A-mužstva HC Košice 2019/2020:

Jan Šťastný - športový manažér
Peter Draisaitl - hlavný tréner
Jiří Šolc - asistent trénera
Daniel Kičura - kondičný tréner
Marko Milý - tréner brankárov
Dušan Strharský - tréner brankárov
Jozef Kubašovský - hlavný lekár
Eugen Frišman - lekár
Ľubomír Výrostek - kustód a masér
Marcel Papcun - masér
Vojtech Petty - vedúci A-mužstva

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hckosice.sk

Diskusia

Podobné články