Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

5 dôvodov prečo Košičania zatiaľ v Lige majstrov nežiaria

Hokejistom HC Košice sa v novovzniknutej Lige majstrov zatiaľ nedarí podľa predstáv ich samotných i fanúšikov. Aké sú možné dôvody?
Zdroj: TASR
Zdieľajte:

1. Nedostatok ťažkých zápasov

Skutočne nechceme prvoplánovo kritizovať domácu ligu, ale odhlásením Slovana, ktorý už brázdi ľady KHL, kvalita určite utrpela. Mnohé tímy naviac sužujú finančné ťažkosti a majú problém so skladbou kádra, Oceliari tento problém takmer nepociťujú. Ich káder je kvalitný a v extralige nemusia vždy siahať na dno svojich síl. Na medzinárodnej scéne je to iné, tam môžu rozhodovať detaily a na nápravu zbytočných chýb už nemusí byť priestor.

2. Neefektívna koncovka

Práve na toto Košičania poukázali pri zhodnotení prvého zápasu. S jedným gólom sa síce dá vyhrávať, no nie v hokeji. V prvých troch zápasoch sa náš zástupca strelecky trápil. V Liberci už síce strelil dva góly, ale jeden až v úplnom závere a na obrat už nebol čas. Na ľade pritom so súpermi držali krok. Až v štvrtom zápase sa Oceliarom podarilo 4 gólmi zlomiť odpor súpera. Priebeh súťaže ukázal, že im chýba strelec, ktorý by dokázal pravidelne ťahať tím.

3. Realizácia presilových hier

Úspešná realizácia presilových hier je dôležitým kameňom úspechu a tento faktor často dokáže rozhodovať vyrovnané zápasy. A Košičanom presilové hry v prvej polovici základných skupín naozaj nefungovali. Jedinú využili proti Kolínu a aj to až za stavu 0:2. Až v odvete proti Libercu sa im táto herná činnosť začala viac dariť a víťazstvo bolo na svete.

4. Slabšie nástupy do zápasov

Všetky 4 zápasy Košíc majú jedného spoločného menovateľa. Ani v jednom z nich neotvorili skóre ako prví a vždy museli doťahovať náskok súpera. Gólovo im príliš nevychádzajú ani prvé tretiny. Tím, ktorý vedie, vždy získava istú psychickú výhodu a kvalitným tímom to často stačí na to, aby si svoj náskok postrážili, prípadne ho ešte zvýšili.

5. Premotivovanosť

Košičania síce nepatria medzi hlavných favoritov tejto súťaže, ale neoznačili by sme ich ani za úplných outsiderov. Ich doterajšie zápasy ukázali, že sa v medzinárodnej konkurencii nestratia a určite sú si toho vedomí aj sami. Sú prvým slovenským tímom v Lige majstrov, ktorá má do budúcna veľké oči a určite sa chcú pred fanúšikmi vytiahnuť. Vzhľadom na viacero kvalitných mien v ich zostave je to pochopiteľné a platí to aj opačne. Túžba dokázať niečo naviac a ukázať slovenským neprajníkom však vedie k zvýšenému tlaku.

Nášmu zástupcovi prajeme aby sa mu v posledných 2 zápasoch skupín podarilo eliminovať tieto nedostatky a pobil sa o šancu na postup do vyraďovacej fázy.

ANKETA: Podarí sa Košiciam postúpiť zo skupinovej fázy Ligy majstrov?

  • Áno

    31%

  • Nie

    69%

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články