Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Nemecký defenzívny zázrak si podmaní Detroit, bude lepší ako Krupp aj Seidenberg

VANCOUVER - Nemecko má obrovský talent. V zadných radoch Detroitu Red Wings by mal dominovať Moritz Seider. Nový GM Steve Yzerman ho zobral v prvom kole zo šiesteho miesta.
Zdroj: 32004
Zdieľajte:

Za Adler Mannheim debutoval v DEL-ke počas ročníka 2017/18, kedy si zahral aj na MS U18 a MSJ (nižšie kategórie). V tejto sezóne už získal pevné miesto v zostave a dokonca sa tešil zo zisku majstrovského titulu. Navyše, na MSJ bol kapitánom svojho tímu, ktorý postúpil späť do A-kategórie. Aby toho nebolo málo, tak v piatich zápasoch nechýbal ani na seniorských MS na Slovensku. Seider je najväčším nemeckým talentom posledných rokov.

Prečítajte si aj

VIDEO Cozens prepísal históriu draftu: Oslavuje celé mesto, hovorí jeho matka

Fantastickú sezónu teda ukončil nadmieru úspešným draftom do NHL: "Je veľmi dobrý prospekt. Patrí do skupiny hráčov, ktorí budú našou budúcnosťou. Je veľký obranca, skvele korčuľuje a má fantastický hokejový zmysel," vyjadril sa Steve Yzerman.

Moritz Seider je prvým nemeckým obrancom draftovaným v prvom kole. Navyše, od jeho čísla šesť je lepší iba Leon Draisaitl, ktorého si Edmonton Oilers vybral v roku 2014 z tretieho miesta. Teoreticky ešte môžeme rátať Kanaďana Dannyho Heatleyho, ktorý sa narodil v Nemecku. Ten bol svojho času dvojka.

Prečítajte si aj

VIDEO Chicago prekvapilo pri voľbe v treťom ťahu, Seider a Cozens prepisovali históriu draftu

Mladý Nemec Seider by mohol byť ešte lepším hráčom, ako legendárni zadáci Uwe Krupp či Dennis Seidenberg. Prvý menovaný bol draftovaný svojho času až v jedenástom kole, druhý zas v šiestom.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články