Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO Chicago prekvapilo pri voľbe v treťom ťahu, Seider a Cozens prepisovali históriu draftu

VANCOUVER - Jack Hughes sa stal jednotkou draftu, dvojkou Kaapo Kakko. Ako to vyzeralo ďalej v prvej desiatke?
Zdroj: 31965
Zdieľajte:

Už v treťom ťahu prekvapilo Chicago Blackhawks, do ktorého putuje kanadský útočník Kirby Dach. Minulú sezónu odohral za Saskatoon Blades vo WHL, kde získal 73 kanadských bodov: "Vybrali sme si ho z mnohých dôvodov. Milujeme jeho hru. Je fantastický, dokáže hrať na oboch koncoch ihriska, má skvelý ofenzívny zmysel, bude fantastický v play-off. Proti nemu sa hrá ťažko," povedal GM Stan Bowman.

Prečítajte si aj

Naživo: Sledujte s nami prvé kolo draftu do NHL 2019

Prvý obranca prišiel na rad v štvrtom ťahu. Do Colorada Avalanche zamieril Bowen Byram. Na piate miesto sa dostal Alex Turcotte. Mladý center je súčasťou Los Angeles Kings: "Podobá sa na Patricea Bergerona. Je obojsmerný útočník," nechal sa počuť otec Alexa, Alfie: "Nemôžem tomu uveriť. Som nadšený a bez slov. Som šťastný, že do mňa klub vložil dôveru. Snažím sa hrať ofenzívne, ale taktiež viem pomôcť defenzíve, tak to by som sa opísal," povedal samotný Alex Turcotte.

Očakávalo sa, že nemecký obranca Moritz Seider bude v prvom kole, ale on je dokonca šiesty. Vybral si ho Detroit Red Wings. Prvý nemecký obranca draftovaný v prvom kole. Lepšie na tom bol len Leon Draisaitl (2. ťah): ""Je veľmi dobrý prospekt. Patrí do skupiny hráčov, ktorí budú našou budúcnosťou. Je veľký obranca, skvele korčuľuje a má fantastický hokejový zmysel," hovorí GM Detroitu Steve Yzerman.

Prečítajte si aj

VIDEO Perry rieši možnosti budúcnosti, objavili sa prekvapivé spojenia

Dylan Cozens je prvým hokejistom z provincie Yukon draftovaný v prvom kole. Vybralo si ho Buffalo Sabres: "Je to neuveriteľný moment. Každý v meste Whitehorse nám fandí. Celá provincia teraz oslavuje," hovorí matka Sue Bogle: "Sme nadšení z jeho sily a charakteru. Cítime z neho energiu, proste nás nesmierne zaujal," povedal o svojej voľbe hlavný tréner Ralph Krueger.

Edmonton Oilers sa nemusí báť o zadné rady. Švéd Philip Broberg je fantastický korčuliar prirovnávaný k legendárnemu Nicklasovi Lindstromovi. Tretím hráčom z amerického projektu do 18 rokov draftovaným v roku 2019 sa stal Trevor Zegras: "Nemám slov, som nadšený. Srdce mi bije naplno," vraví Zegras: "Je to najkreatívnejší hráč nášho tímu," povedal o Zegrasovi jeho spoluhráč Jack Hughes.

Prečítajte si aj

VIDEO Pánik by mal zamieriť do tímu, kde bude spoluhráčom jedného zo Slovákov

Desiatku uzavrel ruský útočník Vasili Podkolzin, ktorého si vybral domáci Vancouver Canucks, keďže draft sa koná v jeho Rogers Arene. Sprvu fanúšikovia neboli nejako nadšení, nakoniec začali oslavovať.

TOP 10 draftu do NHL 2019:

#1 Jack Hughes (New Jersey Devils)

#2 Kaapo Kakko (New York Rangers)

#3 Kirby Dach (Chicago Blackhawks)

#4 Bowen Byram (Colorado Avalanche)

#5 Alex Turcotte (Los Angeles Kings)

#6 Moritz Seider (Detroit Red Wings)

#7 Dylan Cozens (Buffalo Sabres)

#8 Philip Broberg (Edmonton Oilers)

#9 Trevor Zegras (Anaheim Ducks)

#10 Vasili Podkolzin (Vancouver Canucks)

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články