Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 5 slovenských hráčov, ktorí by mali byť draftovaní do NHL

VANCOUVER - Už najbližší víkend sa uskutoční draft do NHL. Ktorí Slováci majú šancu dostať sa do jedného zo siedmich kôl?
Zdroj: 30924
Zdieľajte:

Maxim Čajkovič

V súvislosti s veľkým talentom nášho hokeja sa dlho spomínala dokonca účasť v prvej kole, ktorá skončil nenominovaním na MSJ 2019. Navyše, hráč podľa zámorských odborníkov zaznamenal vysoký pád. Teoreticky by mal byť draftovaný až na konci tretieho kola, no netreba sa báť. Všetci sa zhodujú na tom, že draftovaný určite bude. V minulej sezóne odohral premiérovú sezónu v zámorí, kde bol súčasťou kanadskej QMJHL. Za Saint John Sea Dogs strelil 22 gólov a na 24 prihral.

Tip HS: 3. kolo

Prečítajte si aj

Čajkovič v zámorí vyrástol ako hráč aj človek, o prvom kole draftu sa čítalo dobre

Samuel Hlavaj

18-ročný Martinčan už má za sebou dvoje MS do 18 rokov aj MSJ 2019, kde predvádzal skvelé výkony a zamieril do zámorskej USHL. V Lincolne Stars bol od svojho príchodu jednotkou, odchytal 22 zápasov, v ktorých mal ale úspešnosť zákrokov po hranicou deväťdesiatich percent. Hlavaj je hodnotený ako piaty najlepší brankár pôsobiaci v zámorí.

Tip HS: 3. kolo

Adam Liška

Mladý útočník Slovana Bratislava má z osobného hľadiska za sebou skvelú sezónu. V KHL patril medzi najlepších mladých hráčov, čo mu vynieslo pozvánku nielen na MSJ, ale aj na seniorské MS, kde predvádzal tiež skvelé výkony. Šancu zabojovať o NHL určite od niektorého z tímov dostane. Otázne je len to, či to bude cez draft, keďže Liška mohol byť draftovaný už v posledných dvoch rokoch, nakoľko sa narodil 14. októbra 1999, alebo podpíše vstupný kontrakt ako voľný hráč.

Tip HS: 5. kolo

Prečítajte si aj

Lintner štrngol šampanským: Zmluva s Tipsport aj RTVS pokračuje, v hre je poľský tím

Oliver Turan

Rodák z rakúskeho Innsbrucku bol na posledných MS do 18 rokov kapitánom slovenského výberu. V sezóne 2018/19 hrával QMJHL za Drummondville Voltigeurs a Acadie-Bathurst Titan. Inak je to odchovanec Popradu, ktorý je dobrý v hre do tela, na čo ho predurčujú jeho fyzické parametre (195 cm a 99 kg).

Tip HS: 7. kolo

Andrej Golian

Rodák z Banskej Bystrice v sezóne 2018/19 poriadne vyletel nahor. Začínal v projekte HK Orange 20, odkiaľ sa ako najmladší člen tímu dostal na MSJ 2019. Mal stále iba sedemnásť rokov. Následne získal miesto v zostave Detvy. S týmto tímom dokráčal až do play-off a ročník ukončil na MS do 18 rokov. Jeho šance na draft síce sú, no nie nejako veľké.

Tip HS: 7. kolo

Prečítajte si aj

Golian má za sebou prelomovú sezónu, čo bude v novej môže ovplyvniť draft do NHL
Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk

Diskusia

Podobné články