Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Čajkovič v zámorí vyrástol ako hráč aj človek, o prvom kole draftu sa čítalo dobre

BRATISLAVA - Maxim Čajkovič by mal byť tento rok draftovaný zo Slovákov najskoršie. Dlho sa v súvislosti s ním hovorilo aj o prvom kole, tieto dohady sa ale nakoniec podľa všetkého nepotvrdia.
Zdroj: 31983
Zdieľajte:

Aj tak je 18-ročný Bratislavčan našim horúcom želiezkom v ohni draftovej lotérie: "Do draftu je už iba týždeň, takže to teraz neovplyvním. Čo najlepšie som mal hrať počas sezóny. Teraz sa už na to nesústredím. Uvidíme, ako to dopadne cez víkend," hovorí mladík: "Na draft nejdem, zostanem doma. Uvidíme potom, ak náhodou budem draftovaný, či pôjdem do kempu," prezrádza.

Prečítajte si aj

VIDEO TOP 5 hviezd NHL, ktoré by mali byť čoskoro vyplatené zo zmlúv

Zároveň priznáva, že správy o možnom prvom kole ho potešili: "Ja som to veľmi nevyhľadával. Posielali mi to buď kamaráti alebo spoluhráči. Čítalo sa to však dobre, ale poväčšine som sa tieto prognózy snažil potvrdiť," pokračuje útočník, ktorý má za sebou prvý ročník v zámorskej QMJHL: "Sezóna mi dala veľmi veľa skúseností, naučil som sa veľa nových vecí, takže som za ňu nesmierne vďačný. Vyrástol som ako človek a aj hráč," tvrdí.

V Saint John Sea Dogs bol Čajkovič najproduktívnejším mužom tímu. Strelil 22 gólov a na ďalších 24 prihral. Jeho mužstvo však patrilo medzi úplne najslabšie v súťaži: "Ja som vedel, do čoho idem. Vedeli sme, že budeme mať „rebuild“. Boli sme v druhom roku prestavby. Mali sme mladý a neskúsený tím. Bolo v ňom veľa hráčov narodených v roku 2002, čo boli najmladšie ročníky, aké mohli byť v sezóne 2018/19," vysvetľoval okolnosti.

Prečítajte si aj

VIDEO Pittsburgh a Chicago sa postarali o hviezdnu výmenu

"Všetko sú to skvelí hráči, na ich vek vyspelí, ale keď sme hrali proti tímu, ako mal napríklad Patrik Hrehorčák, kde mali všetko hokejistov narodených v roku 1999 a troch aj 1998, tak sa proti nim hralo ťažko. Väčšina hráčov hrala štvrtý alebo piaty rok v lige, mali viacej skúseností, mnohí boli draftovaní do NHL, zúčastnili sa už kempov a niektorí dokonca nastúpili v NHL. Proti takým hráčom sa s naším mladým tímom hralo ťažko," rozpráva Maxim Čajkovič.

Bez ohľadu na draft do NHL má jasno o budúcnosti: "V budúcej sezóne by som mal ostať v Saint John," doplnil.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články