Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

Dvadsiatka zarezáva v Námestove: Je veľmi dôležité, aby sme sa spoznali, hovorí Petrovický

NÁMESTOVO - Nový tím Slovenskej reprezentácie do 20 rokov pod vedením trénera Róberta Petrovického zarezáva v Námestove, kde prebieha kemp.
Zdroj: 28475
Zdieľajte:

Čerstvý kouč nášho juniorského výberu považuje tento päťdňový pobyt v hoteli Altis a jeho susednom zimnom štadióne ako nesmierne dôležité sústredenie: "Zavolali sme chlapcov v rámci letnej prípravy, aby sme ich videli. Niektorí nás poznajú, iní však nie. Tento kemp je veľmi dôležitý, aby sme sa spoznali navzájom a začali medzi sebou komunikovať. Máme tu power-skating, individuálne činnosti. Počas ďalších dní tomu pridáme ďalšie systémové veci a zahráme si, aby sme chlapcov videli aj v zápase," prezrádza Petrovický.

Prečítajte si aj

Lintner štrngol šampanským: Zmluva s Tipsport aj RTVS pokračuje, v hre je poľský tím

V novom tíme sú hráči narodení už len v aktuálnom tisícročí, keďže na MSJ 2020 do Česka pôjde ročník 2000. Medzi lídrov určite bude patriť Maxim Čajkovič: "Zatiaľ sme boli rozdelení na útočníkov a obrancov. My sme sa sústredili hlavne na prechod cez modrú čiaru. Ako si to čipnúť do pásma, ako chodiť tak, aby sme obrancom sťažovali bránenie a ako prejsť v trojici proti dvom zadákom, nech je to pre nich čo najťažšie," povedal mladý útočník pôsobiaci v Saint John Sea Dogs v QMJHL.

On aj Oliver Okuliar len tesne prišli o účasť na MSJ 2019. Teraz by im to ale ujsť nemalo: "Nálada aj partia je dobrá. Tí, čo sme sa nepoznali, tak sme sa zoznámili, ale väčšinou sme sa poznali. Robíme power-skating a technické veci. Nacvičovali sme prechod modrej čiary," nechal sa počuť 19-ročný Trenčan pôsobiaci v rovnakej zámorskej juniorskej lige, ale v tíme Sherbrooke Phoenix.

Prečítajte si aj

Čajkovič v zámorí vyrástol ako hráč aj človek, o prvom kole draftu sa čítalo dobre

Najmladším hráčom vo výbere je stále len 16-ročný bek Samuel Kňažko: "Ako vždy musím robiť všetko to, čo najmladší člen tímu robí. Zbieram puky a tak. Je to teda taká daň, no je to v poriadku. Je to veľká skúsenosť, ale je to iba začiatok sezóny. Budem tvrdo pracovať, aby som v tomto tíme uspel," verí kmeňový hráč juniorského výberu TPS Turku.

Zdieľajte:
Zdroj informácií: hokejovysvet.sk/Matej Kubove

Diskusia

Podobné články