Hokejový svet Hľadať
HokejovýSvet.sk

VIDEO TOP 5 hviezd NHL, ktoré by mali byť čoskoro vyplatené zo zmlúv

NEW YORK - Andrew MacDonald z Philadelphie Flyers a Dion Phaneuf z Los Angeles Kings boli tento rok prvými hráčmi, ktorých kluby vyplatili z ich zmlúv. Čoskoro by však mali nasledovať ďalšie hviezdy.
Zdroj: 20918
Zdieľajte:

Corey Perry (Anaheim Ducks)

Pravdepodobne najväčšie meno na tomto zozname. Jeho kontrakt je však poriadne vysoký na hráča, s ktorým už mužstvo nepočíta. V novej sezóne by odľahčil rozpočet o dva milióny, čo vôbec nie je zlé, v tej ďalšej dokonca o šesť. Aktuálne má Perry zmluvu platnú ešte na dva roky za 8,625 milióna ročne. To je hlavná príčina, prečo sa ho nepodarí vymeniť. Jeho najlepšie roky sú dávno fuč, v ročníku 2018/19 nazbieral iba desať kanadských bodov.

Karl Alzner (Montreal Canadiens)

Obranca v minulej sezóne odohral deväť zápasov, získal jeden bod. Na dlhodobé plány to preto u "Habs" nie je. Z jeho pôvodne šesťročnej zmluvy ostáva ešte polovica. Navyše, nie sú na neho až tak vysoké náklady, takže vykúpenie je pre Canadiens ideálne riešenie. Sám hráč potrebuje nový začiatok.

Ryan Callahan (Tampa Bay Lightning)

Skúsený útočník nebude v novej sezóne hrávať za Tampu tak či onak. Tím nemá priestor pre veterána, ktorého úloha v mužstve je veľmi malá. Vykúpenie Callahana zo zmluvy ušetrí pre Bolts v ďalšom roku iba cez dva milióny eur, preto by klub chcel ísť radšej do výmeny, no tá nevyzerá ako pravdepodobné riešenie.

Loui Eriksson (Vancouver Canucks)

Trochu špeciálny prípad. Ak Švéd ostane v tíme, tak v podstate bude Vancouver na tom istom, ako keby ho vykúpili. S jeho zmluvou sa veľmi hýbať nedá. Jedinou možnosťou je výmena, no toto bremeno na seba nezoberie asi žiadny celok. Jediná cesta, okrem vykúpenia, ostáva výmena za Milana Lučiča. Obom by nový štart mohol pomôcť.

Milan Lučič (Edmonton Oilers)

Šesť miliónov ročne do konca sezóny 2022/23 nie je niečo, čo by bol Edmonton ochotný zaplatiť za hráča, ktorý získal len dvadsať kanadských bodov počas celej sezóny. V spolupráci s Conorom McDavidom nebol zlý, avšak jeho rola pomaly slabne a už nie je tou obávanou hviezdou, ako za najlepších čias v Bostone. Lučič už navyše dovŕšil 31 rokov, takže zlepšenie sa veľmi očakávať v ďalších rokoch nedá. Navyše, je podobným prípadom ako Eriksson. Ak ho Oilers vykúpia zo zmluvy, tak na neho budú platiť nielen štyri roky do konca pôvodného kontraktu, ale podľa zmluvy ešte ďalšie štyri, čiže celkovo osem. Tu sa naskytá šanca vymeniť Lučiča za akúkoľvek protihodnotu, len aby sa ho klub zbavil. Opäť však prichádza otázka: Kto z NHL do toho pôjde?

Zdieľajte:
Zdroj informácií: prohockeyrumours.com

Diskusia

Podobné články